Category: Gambar Risikan

Gambar Risikan: Perodua Myvi 2011?

Rasanya pengganti Perodua Myvi dah tidak berapa lama lagi. Sekarang ini dengar kata ujian tengah giat dilaksanakan. Terkini gambar risikan lebih jelas dan walaupun bentuk lebih kurang sama dengan Perodua Myvi tetapi jika diamati betul-betul kita dapat tengok perbezaannya. Perodua Myvi baru katanya akan menerima enjin 1.5 liter, jika iya maknanya lebih berkuasa atas faktor …

Continue reading

Gambar Risikan: Proton Exora CFE CVT [1]

Tidak silap saya kod CFE CVT merujuk kepada Campro Fuel Efficient iaitu enjin Campro terbaru [turbo?] manakala CVT pula merujuk kepada¬†Continuous Variable Transmission dan kita boleh simpulkan tidak lama lagi versi Exora terbaru akan dikeluarkan. Sekarang staf Proton memang sibuk betul, macam-macam projek tengah diusahakan. Kita doakan semoga mereka berjaya dan semakin mahir dalam bidang …

Continue reading

Gambar Risikan: Perodua Myvi Baru?

Sedar tak sedar Perodua Myvi dah berusia atau hampir 5 tahun. Di atas jalan raya beratus ribu unit bahkan menjadi kereta terlaris Malaysia sejak beberapa tahun. Rasanya memang dah sampai waktunya Perodua Myvi diganti dengan model baru kan? Sumber: Funtastickodesign.wordpress.com -Mak Uia-

Video: Gambar Penuh Honda Civic Baru

httpv://www.youtube.com/watch?v=aDffgtjd7Sc&feature=player_embedded Ini lah dia video risikan paling baik tahun ini. Honda Civic baru, memang lain betul dengan Civic sekarang ini. Nampak bersahaja dan entah lah nak komen apa sebab barang tak ada depan mata. Saya tak boleh bayang lagi macamana rupa Type R nanti. Entah ada atau tidak. -Mak Uia-

Video: Honda Civic Baru?

httpv://www.youtube.com/watch?v=E7LLdBrzj2Y&feature=player_embedded Baru-baru ini masa saya lepak minum teh [saya minum epal sebenarnya] dengan Baii dia ada cakap yang model gantian terbaru Honda Civic memang dirahsiakan betul oleh Honda. Rahsia sulit. Dan rasanya kita pun tak sedar yang Honda Civic dah nak sampai ke penghujung kitaran. Tapi itulah dia, perisik kereta sekarang ini memang ramai dan …

Continue reading

Range Rover Evoque Menyamar Dengan Bergaya!

Jurugambar risikan sebenarnya boleh membuat duit, kalau terserempak dengan kereta pelik-pelik ambil gambar dan emelkan kepada majalah antarabangsa, mana tahu kalau ada rezeki gambar tersebut akan dibeli. Tetapi sejak kebelakangan ini ada pembuat yang tak segan silu hendak mempamerkan imej kereta yang sedang diuji, kalau dulu saya tulis pasal Kia Sportage kali ini giliran Range …

Continue reading

Lotus Esprit?

Sebelum ini kita dah baca yang Lotus akan menjadi pesaing kepada Ferrari, Lamborghini dan lain-lain. Menjadi jenama premium untuk kumpulan Proton. Strategi tersebut mungkin menjadi sebab ramai orang kaya yang sanggup membayar untuk kereta yang berharga jutaan ringgit. Kalau kita perasan pun desain Lotus Evora adalah ala-ala Ferrari. Dan seperti yang dilaporkan oleh AUTOEXPRESS, berikut …

Continue reading

Kia Sportage: Dari Korea ke Eropah

Jarang pembuat kereta mengeksploitasi gambar risikan untuk kelebihan mereka, kebanyakannya lebih suka menyimpan rahsia walaupun satu dunia dah tahu yang itu model kereta apa. Dan lagi pelik ada yang berpendapat kalau orang tahu banyak sangat penjualan kereta kelak akan terjejas. Sekarang ini model pemasaran sudah berubah, bukan ke kalau pengguna dilibatkan daripada awal produk tersebut …

Continue reading