Gambar Risikan: Proton Exora CFE CVT [1]

Proton Exora CFE CVT.01

Tidak silap saya kod CFE CVT merujuk kepada Campro Fuel Efficient iaitu enjin Campro terbaru [turbo?] manakala CVT pula merujuk kepada Continuous Variable Transmission dan kita boleh simpulkan tidak lama lagi versi Exora terbaru akan dikeluarkan.

Sekarang staf Proton memang sibuk betul, macam-macam projek tengah diusahakan. Kita doakan semoga mereka berjaya dan semakin mahir dalam bidang automotif.

Sumber: funtastickodesign.wordpress

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

17 comments

Skip to comment form

    • hafiz on 29/10/2010 at 3:03 PM

    smart

    • azwan nbs on 29/10/2010 at 3:10 PM

    haha…
    sorok camne pon org le nampak…

    • adie on 29/10/2010 at 4:42 PM

    smart,smart..pasni bnyak la enjin turbo Prton ni..

    • momotaro on 29/10/2010 at 6:05 PM

    go proton go! kasi tutup mulut pengkritik automotif x berilmu! you all are nation pride!

    • 5ruz on 29/10/2010 at 7:38 PM

    Kalaulah Proton buat hybrid mcm CR-Z x pun neo dijadikan sport hybrid mesti ramai bdk2 keta beli ..!!! Aduh Evo 9 ke Prius…..!?!?!?!?!?

    • yuri on 29/10/2010 at 9:32 PM

    neo,savvy,waja…tahun depan phase out…

    • belalang_kontot on 29/10/2010 at 11:30 PM

    neo pun phase out?betul ke yuri?em…what a waste….papepun gua memang peminat exora…rasenye exora la model yg plg cepat angkatmuka die kua…yela…bape taun je da model 25tahun kua.pastu nnt turbo lak…tp gua lum mampu nak pakai lagi la…

    • megat putra kuning on 30/10/2010 at 9:41 AM

    kalau g2 bile lg da proton nk kuar made in proton 100%?xbergantung
    dari mitsu n guangzhou otomobil?slogan proud of the nation byk maksudnyer………………renung2kanlah…jgn hipokrit..lelama rakyat msia tau gak…

    • 6posen on 30/10/2010 at 10:17 AM

    …walaupun aku pkai kete pranggg, tp aku ttp hrp proton akn lebey mju dr skunk…keceeessssss

    • Cekwang on 30/10/2010 at 6:41 PM

    Turbo go turbo. Vroommm….

    • madee on 31/10/2010 at 10:47 AM

    saya skong anda proton.

    • sham8757turbo on 31/10/2010 at 9:12 PM

    keta Exora gua pun tak lama lagi masuk Turbo…. tunggu jerr…

    • bmw (budak muda wei) on 04/11/2010 at 6:09 AM

    alhamdulilah..mkin mju proton skg ni.

  1. gua tggu je bro yg terbaek dr proton…

    • hassan on 16/03/2012 at 11:11 PM

    memang power proton exora….saya dah pandu uji….

    • iss on 19/06/2012 at 9:59 PM

    kalau cabut bateri engine tiada masalah kah

    • sarul on 07/12/2012 at 9:08 PM

    Aircond power woooo… 🙂

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.