Range Rover Evoque Menyamar Dengan Bergaya!

Range Rover Evoque002

Jurugambar risikan sebenarnya boleh membuat duit, kalau terserempak dengan kereta pelik-pelik ambil gambar dan emelkan kepada majalah antarabangsa, mana tahu kalau ada rezeki gambar tersebut akan dibeli. Tetapi sejak kebelakangan ini ada pembuat yang tak segan silu hendak mempamerkan imej kereta yang sedang diuji, kalau dulu saya tulis pasal Kia Sportage kali ini giliran Range Rover Evoque pula.

Iya, walaupun kereta yang diuji dilitipu dengan pelbagai pita orang boleh menggagak kereta apa dan daripada dibalut entah apa-apa baik ditutup dengan cara yang funky.

Range Rover Evoque003

Range Rover Evoque kini memasuki fasa akhir pengujian dan ratusan model prototaip dihantar ke serata dunia untuk pengujian cuaca dan keadaan. Yang menariknya sepuluh unit digayakan dengan penyamaran funky dan menjadi alat untuk promosi di mana setiap kereta ada tulisan Hello menandakan ucap selamat kepada 10 bandar terpilih.

Kereta ini mewakili bandar London, New York, Sao Paulo, Paris, Milan, Madrid, Berlin, Sydney, Shanghai dan Moskow.

Range Rover Evoque001

Sementara itu sepasukan Jurutera akan menguji kereta ini ke 20 negara bermula dari negara Arctic hinggalah ke padang pasir, dari Autobahn Jerman hinggalah ke trafik Tokyo. Dan kereta ini akan mula dijual tahun depan dan akan dipasarkan 160 pasaran serata dunia.

Range Rover Evoque adalah model paling kecil, ringan dan paling menjimatkan minyak pernah syarikat ini hasilkan.

Sumber & Foto: Newspress

-Mak Uia-

ps: Siapa yang ada gambar risikan [bukan gambar curi dalam kilang] boleh saja emel pada kitaorang. Ada rezeki kita bayar.

šŸ™‚

Silakan kongsi:

14 comments

Skip to comment form

    • sepat on 15/07/2010 at 3:34 PM

    AKU NAK AMIK GAMBAR CURIK MATPON

    • C27 on 15/07/2010 at 4:21 PM

    manatah nak carik sepat oi..

    • azwan nbs on 15/07/2010 at 5:02 PM

    skodeng rxz matkacau…

    • sepat on 15/07/2010 at 6:33 PM

    terkini – informasi yg gua terima malam ni minyak naik 5 sen .. betul ke tidak wallahuallam sekian

    • pelug on 15/07/2010 at 7:35 PM

    confirm minyak naik.petronas dah sms gua

    • jeremy on 15/07/2010 at 10:37 PM

    Does anyone out there have spy photos of new waja replacement ,Proton Holdings Bhd expects to launch a new sedan model before the end of this year to replace the Waja.
    According to market talks, the new model will display a copy of version Mitsubishi Lancer 2.0 GT but use the engine with a capacity of slightly smaller 1.8-litre.

    • HeLMi on 16/07/2010 at 1:03 AM

    Gua nak post gambo muka sepat boley?..hehe

    • pelug on 16/07/2010 at 7:33 AM

    tapi yang meletup mesti muka matpon ngan matkacau..semua peminat MK ngan GT.com mesti tertanya-tanya

    • azwan nbs on 16/07/2010 at 2:59 PM

    minyak naik 5 sen…!!!

    • h369 on 16/07/2010 at 11:51 PM

    td ako isi minyak dh terpangpang kt mesin minyak tulis 1.85 so mmg dh naik le minyak

    • HeLMi on 17/07/2010 at 9:31 AM

    erm…naik 2-3 sen pun dah terasa…inikan pulak 5 sen…lagi budget gua nak kena balik kpg nnt…adoiii…cam haremmm..

    • exJAVANESE on 17/07/2010 at 10:01 AM

    to jeremy

    yup..u rite dude!

    • nikRR on 30/04/2011 at 10:16 AM

    nak tanya, kalau range rover lama mcm tahun 95-99 tu minyak terukx? dgr org ck, wlupun lama still jimat jugak.

    • nikRR on 30/04/2011 at 10:16 AM

    nak tanya, kalau range rover lama mcm tahun 95-99 tu minyak teruk x? dgr org ckp, wlupun lama still jimat jugak.

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.