Category: Penulis GT

Baii: Perodua Alza!

Haaa ni lah dia rebiu Baii pasal Perodua Alza, ni rebiu ringkas je lu orang jangan tuntut bukan-bukan, ada hari kitaorang rebiu panjang sikit tapi gua syak lepas ni memang susah Perodua nak bagi kereta sama kitaorang. Sebabnya kitaorang budiman dan hati mulia dan juga jujur. Selamat Membaca! _______________________________________________________ Gua baru balik jumpa Timbalan Perdana …

Continue reading

Video: Perodua Alza!

Keputusan: Proton DNF di APRC, Podium di IRC! [09/09]

Jika minggu lepas saya bawakan kepada anda berita kemenangan pasukan tajaan Petronas dalam SUPERGT musim 2009 kini saya bawakan pula kepada anda, kemenangan pasukan tajaan Proton dengan jentera sendiri, Satria Neo S2000 dalam Intercontinental Rally Challenge 2009 pusingan terakhir di Scotland.

Continue reading

Mazda RX8: Macam mana nak kira ni?

Keputusan: SUPERGT [08/09]

SUPERGT pusingan akhir,  8-7/11/09: Twin Ring Motegi. Perlumbaan SUPER GT musim 2009 sudah pun melabuhkan tirainya, musim ini menyaksikan jentera baru iaitu Nissan GTR bertanding manakala Honda NSX pula ditamatkan khidmatnya selepas 13 musim berlumba. Untuk rakyat tempatan, wakil negara yang berlumba dalam kejuaraan ini bertambah satu lagi pasukan iaitu M7 Mutiara Motors Amemiya selain …

Continue reading

Saturday Night Drift!: Malam Minggu ni!

Saya dulu memang layan juga drift, masa tu selalulah juga ke trek go kart USJ setiap malam minggu, tengok drift malam-malam. Tapi tempat tu tak tahan lama sebab dengar kata kejiranan kawasan sewaktu dengannya buat aduan pada majlis perbandaran sebab bising dan selepas pada itu memang jarangla saya dengar ada event drift yang mesra rakyat. Tadi saya dapat mesej dari Wanbra minta cover event ini.

Continue reading

Amid: URO Vamtac, Malaysian Style!

Korang mesti heran, pasal apa aku asyik-asyik tulis pasal cerita askar? Ye laa, nak baca pasal kereta modified, korang beli je la majalah. Ok, mungkin korang pernah ternampak kenderaan yang rupa macam HUMVEE tapi bukan HUMVEE dengan celoreng askar kita atas jalan. Sebenarnya, menda ni nama dia URO Vamtac dan berasal dari Sepanyol, bukan Amerika …

Continue reading

MAM-SIC RALLY X p4: @ SIC!

MAM-SIC RALLY X Pusingan 4 berlangsung hari ini [Ahad] dari pagi sampai petang. Lokasinya adalah di hadapan Litar Antarabangsa Sepang.

Continue reading