Video: Hyundai lwn Lexus lwn BMW!

httpv://www.youtube.com/watch?v=oi1mQhTr3G8

Baru-baru ini Hyundai memenangi anugerah yang sangat besar dan bermakna sepanjang lebih 30 tahun penubuhannya. Hyundai memenangi anugerah kereta tahunan Amerika Utara 2009 atau dalam bahasa Inggerisnya 2009 North American Car of the Year. Bukan senang nak menang anugerah tersebut lebih-lebih lagi bersaing dengan jenama hebat lain seperti BMW, Lexus dan pelbagai jenama lagi.

Dan video di atas sempena meraikan kejayaan mereka di samping perlian untuk Lexus dan BMW.

-Mak Uia-

Ps: Saya baru tahu Hyundai disebut Handei. Macam sebut Sunday.

Silakan kongsi:

16 comments

Skip to comment form

  1. Handei bermaksud handal dalam dialek pahang tegar…….

    • Jamil Butang on December 12, 2009 at 7:21 am
    • Reply

    Tak lama lagi Perodua pulak bikin iklan macam ni. ingat tak dulu ada satu episod dalam top gear, Jeremy clarkson suruh orang pronounce “Perodua”.semua fail. nnt kalau menang award antarabangsa, boleh lah cari orang mirip2 JC…padan muka…

    penemuan baru..gua pn baru tau Hyundai = handei..

    • Joe on December 12, 2009 at 8:24 am
    • Reply

    tercabar la lu punya veyron matpon

    • Alvanza on December 12, 2009 at 8:42 am
    • Reply

    Bila pakai BMW orang akan kata. Wah….. Kereta mahal, mesti dia banyak duit. Bila pakai Hyundai Azera orang akan kata. Wah. ….. Kereta mahal, mesti orang tu dah gila.

    • smut liar on December 12, 2009 at 11:26 am
    • Reply

    handei pun leh menang ka.. biar betul…

  2. harap2 bila proton menjelang 30 tahun leh menang engine of the year award 🙂

  3. nazri…

    he he he tu pun kalau dapat…

    padahal ‘handei’ ni start bisnes pun lambat skit je dari proton…tapi dah dpt award camtuh…

    • pendita_gila on December 12, 2009 at 5:28 pm
    • Reply

    adehhhhh klu pikir secara logik bila laa proton@produa dapat cam 2 ek???

    • kurikuri on December 12, 2009 at 7:40 pm
    • Reply

    hahah lawak gla
    2 thumb up 4 producer
    ceewahh cm penulis mempelam lak ak ni

    • on December 12, 2009 at 8:36 pm
    • Reply

    ex-Z2H
    Handei ditubuhkan pada 1947 lagi. Hyundai Motor pula pada ’67.

    • plug on December 12, 2009 at 9:04 pm
    • Reply

    mmmmm….proton boleh
    menang harga je kot.

  4. bila plak hyundai ditubuhkan lambat dari proton.. nmpak tak tulisan setelah 30 tahun tu??

    • bekas student Z2H on December 13, 2009 at 3:33 pm
    • Reply

    oh ye ke…silap info ni…

    btw, ako blom buta…masih nampak..

    • VTECstdrd on December 14, 2009 at 12:27 am
    • Reply

    mat pon! nnti tlg carikan iklan Honda car off the year plk
    klu ada ek pnya lg bgus
    sbb Honda of t year pd zaman ek kn.
    logo dia kt ek aku tu aku msih smpn lg smpai skrg haaa

    • pelug on December 16, 2009 at 11:09 am
    • Reply

    plug
    lu ambik nama gua la bro….cuma buang ‘e’ jer

    • azwan nbs on December 16, 2009 at 8:55 pm
    • Reply

    TAHNIAH LE…

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.