Video: Honda CRZ!

httpv://www.youtube.com/watch?v=j9fLWInx5uM

Saya dah tengok brochure rasmi Honda CRZ ni, model produksi memang lebih kurang sama dengan video di atas. Memandangkan ada isu hakcipta saya tak boleh nak siarkan lagi bahkan model ini belum dilancarkan secara rasmi pun lagi.

Yang saya boleh kongsi adalah kereta ini bersesaran 1.5 cc i-Vtec dengan IMA dan mempunyai 3 mod pemanduan iaitu Eco, Normal dan Sport. Enjin dia ni sama macam Jazz Sepat, sekutu rapat Matpon tetapi yang ini ada motor elektriklah.

Rekabentuknya ibarat jelmaan CR-X tetapi jauh lebih mesra alam. Disebabkan CRZ ini adalah jenis Hybrid cuba teka berapa liter minyak dia guna?

1 liter boleh pergi 22.5km. Tak taulah kalau saya salah tengok ke. Telefon Baii semalam dia tak angkat pula, mungkin tengah tala RXZ Mat Kacau.

Untuk gambar klik sini dan lebih maklumat klik sini.

-Mak Uia-

Muhammad

11 Comments

  1. Korang tak tidur lagi ke? Apapun kereta ni memang smart la. Tade la nak bunyi Vtec perang pas ni!

  2. Firza
    mau nye tak ceria..makan minum sumer dah ada orang jaga..hehe

    pendita_gila
    lambat betul lu tido semalam..abis bola terus carik bantal..

  3. Malaysia menang 3-1 dgn Laos tp game still cam budak2 sekolah…harap2 leh menang ngan Vietnam kat final untuk menamatkan penantian pingat emas 20 tahun…Ape yg aku merrepek ni haaa….

  4. pendita_gila
    Apa macam kehidupan, ada baik?

    Firza
    Pendapat gua serupa.

    Mak Uia
    Amid suka cerita perang.

    Firza
    Jerit “Surat khabar lama tilam lama tukar baru”

    Alvanza
    Ah sekejap Alza sekejap Avanza ni CRX pulak. Nak kena BTN ni.

    VTECstdrd
    Mana canggih dengan Bugatti. Na na na na.

    carragher27
    Ish lu tido sebelah Pendita ke? Apa kes lu 2 orang ni? Ada apa2 ke?

    CaparZo
    Entah, lu cakap Laos ke ni? Gua pun dah lost.

    Okla jom makan nasi lauk kacang buncis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *