Honda 4S Kini di Petaling Jaya

Sebuah pengedar Honda dengan kemudahan 3S yang ditubuhkan pada 2002 dan sebelum ini terletak di Jalan 222, Petaling Jaya iaitu Tenaga Setia Resources Sdn. Bhd. (Tenaga Setia Resources) telah menaik taraf fasilitinya kepada pusat 4S.

Pusat 4S Honda itu menawarkan perkhidmatan jualan, servis, alat ganti dan semburan cat di bawah satu bumbung. Tenaga Setia Resources telah melabur sebanyak RM28.5 juta untuk proses naik taraf tersebut.

“Proses naik taraf dan pengembangan pusat 4S Honda ini benar-benar menjadikannya satu pusat sehenti. Kami ingin memberikan perkhidmatan dan produk berkualiti kepada para pelanggan. Kami juga mahu memastikan para pelanggan gembira, selesa dan berpuas hati setiap kali datang ke sini,” jelas Pengarah Urusan Tenaga Setia Resources. Yeap Swee Chuan.

 Pusat 4S berkeluasan 115,853 kaki persegi itu mempunyai 26 ruang baik pulih kenderaan. Ia mampu menyelenggara sehingga 120 buah kenderaan sehari bergantung kepada baik pulih yang diperlukan.

Majlis pembukaan dirasmikan oleh Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Yoichiro Ueno. Dalam ucapan alu-aluannya, Ueno memuji komitmen Tenaga Setia Resources untuk terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan Honda.

 

Untuk makluman, Selangor dan Kuala Lumpur merupakan pasaran terbesar buat Honda dengan mencatat 50 peratus daripada jualan keseluruhannya.

“Honda Malaysia sentiasa mencari peluang untuk menambah bilangan pusat 4S di Malaysia. Matlamat kami adalah untuk mencapai Kesetiaan Pemilikan Sepanjang Hayat atau Lifetime Ownership Loyalty (LOL) dalam kalangan pemilik kenderaan Honda dengan cara menyediakan perkhidmatan pelanggan yang terbaik dan konsisten,” kata Ueno.

Buat masa sekarang, terdapat 61 pengedar Honda di seluruh negara. 56 daripadanya beroperasi sebagai pusat 3S dan lima telah dinaik taraf kepada pusat 4S.

 

Untuk membuat temu janji, sila hubungi Tenaga Setia Resources di talian: 03-7784 8311 (Servis) dan 03-7784 8511 (cat). 

 -Syuk-

Caltex Tawar Kad Debit dan Telefon Pintar

Sempena meraikan Hari Kemerdekaan Hari Malaysia, Caltex  telah bekerjasama dengan radio Era FM,  MY FM dan Hitz.FM untuk memberi  ganjaran kepada para pelanggan  setianya serta pendengar radio.

Peraduan Caltex Spot My Journey  Sticker Contest itu bermula sejak 3  September lalu dan akan berakhir pada 7 Oktober depan.  Ia menjanjikan  keseronokan, permainan dan hadiah  sehingga RM100,000 dalam bentuk  debit Caltex StarCard serta 15 unit  telefon pintar Samsung Galaxy SIII.

Tiada pembelian diperlukan. Untuk  menyertainya, anda hanya perlu  mendapatkan pelekat ‘Make way. I’m on  a JRNY 2 W1N’ (macam kat atas tu) daripada stesen Caltex terdekat dan pasukan peronda radio  terbabit. Pelekat dengan jumlah terhad  akan diberikan setiap hari. Langkah  seterusnya, tampal pelekat tersebut di  tempat yang mudah dilihat.

Pendengar radio boleh meningkatkan  peluang mereka untuk menang dengan  cara mengetahui lokasi pasukan  peronda. Sepuluh buah kenderaan  pertama yang memiliki pelekat  berpeluang menyertai permainan Get  My StarCard untuk merebut hadiah  bernilai RM150, RM100 dan RM50  dalam Caltex StarCard Debit.

 

Pemilihan secara rambang juga  dilakukan di stesen-stesen Caltex pada  hujung minggu. Pemandu yang dipilih  perlu menjawab soalan berkaitan Caltex  dengan betul untuk memenangi Caltex  StarCard Debit bernilai RM500.  Pemenang kemudian boleh menyatakan  interpretasi terbaik mengenai ‘Enjoy My  Journey’ untuk membawa pulang satu  daripada 15 unit telefon pintar Samsung  Galaxy SIII.

“Peraduan ini merupakan satu  peluang unik untuk  kami berinteraksi  dengan pelanggan menerusi pelbagai  saluran. Sama ada di atas jalan, radio,  dalam talian dan di stesen minyak,” kata  Pengerusi Negara, Chevron Malaysia  Limited, Jeremy Oh.

 -Syuk

GIVI Perkenal Kotak Motor Baharu!

Selain daripada topi keledar dan kunci tambahan, kotak motosikal memang menjadi salah satu aksesori penting. Kalau tak ade box, mana nak letak helmet dan baju hujan dengan selamat. Betul dok?  

Cakap pasal kotak ni, jenama paling popular pastinya GIVI. Jadi, sebagai menambah rangkaian produk sedia ada, GIVI Asia baru-baru ini memperkenalkan dua kotak untuk dipasang di motosikal anda.  

Dikenali sebagai E30RN dan E350RN, kedua-dua kotak itu boleh menampung beban sehingga 3 kilogram. Apa yang membezakannya adalah kapasitinya. Maksudnya, satu kecik dan satu lagi besar sikit.

Selain itu, pembias cahaya (reflector) juga telah dipertingkatkan. Feadahnya benda itu adalah bagi membuatkan pengguna jalan raya yang lain menyedari kehadiran anda.

Kotak E30RN and the E350RN didatangkan dengan jaminan global GIVI selama setahun. Untuk menikmati jaminan itu, GIVI mencadangkan supaya kotak tersebut dipasang menggunakan sistem monorack yang dihasilkan oleh GIVI.

Kalau berminat, kotak-kotak tersebut boleh diperoleh di pengedar GIVI berhampiran anda.  E30RN ditawarkan pada harga RM164 dan E350RN yang lebih besar boleh dimiliki pada harga RM245 seunit.

-Syuk-

Beli Chery Dapat Kondo

Minggu ini semua orang sibuk cerita pasal Bajet 2013. Macam-macam harapan dinyatakan oleh rakyat untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih baik dan makmur.

Antara impian ramai, selain mengharapkan harga kereta diturunkan, perkara yang sering disentuh adalah rumah mampu milik. Memang betul, kalau kita tengok iklan jual rumah, harganya sudah jadi merepek. Jadi, makin ramailah yang tidak mampu beli rumah kalau harganya tidak dikawal.

Jangan sedih dulu. Anda sebenarnya berpeluang memiliki sebuah rumah dengan cara membeli kenderaan jenama Chery. Sebabnya, Chery Automobile (Malaysia) Sdn. Bhd. (Chery Automobile) baru-baru ini melancarkan kempen My Chery, My Condo.

Kempen itu memberi peluang kepada pelanggan baharu Chery untuk memenangi hadiah mewah iaitu sebuah kondominium! Kempen yang berlangsung selama lima bulan itu, bermula 14 September 2012 hingga 15 Februari 2013 memerlukan anda menghasilkan slogan paling kreatif.

50 penyertaan terbaik akan dipilih oleh Chery Automobile sebelum seorang peserta bertuah akan menerima kunci kondominium mewah dua bilik di Lagoon Suites, Kota Kemuning bernilai hampir RM400,000!

Jika hadiah itu masih belum cukup untuk membuatkan anda membeli kereta Chery, banyak lagi hadiah yang ditawarkan. Antaranya adalah:

Hadiah Utama:        Kondominium mewah bernilai RM400,000

Hadiah kedua:         RM5,000 tunai

Hadian ketiga:         RM3,000 tunai

Hadiah ke-4 hingga 19:     baucar petrol RM400 + RM300 baucar Chery  

Hadiah ke-20 hingga 39: baucar petrol RM300 + RM200 baucar Chery  

Hadiah ke-40 hingga 50:  baucar petrol RM200 + RM100 baucar Chery  

So, ada berani?

-Syuk-

Bergaya Dengan MINI by PUMA

Sesuai untuk sesiapa sahaja yang masih belum mampu membeli kereta MINI tetapi suka bergaya, jenama premium itu baru-baru ini memperkenalkan rangkaian aksesori yang merupakan hasil kerjasamanya dengan jenama sukan terkenal, PUMA.

Dikenali sebagai MINI by PUMA, ia terdiri daripada pelbagai aksesori seperti kasut, beg, baju serta jaket. Harganya pula bermula dari RM199 sehingga RM359 setiap satu. Boleh tahan juga harga dia!

 

Koleksi produk MINI by PUMA sebenarnya merupakan hasil daripada satu perjanjian perlesenan di antara kedua-dua belah pihak sejak pertengahan tahun lalu. Disasarkan kepada pengguna lelaki dan wanita muda, ia mengambil inspirasi fesyen British.

Bagi yang berminat, aksesori-aksesori tersebut sudah pun berada di pasaran sejak Jumaat lalu. Menurut Pengurus Besar PUMA Malaysia, Sheryl Wong, koleksi terbaharu itu boleh didapati menerusi semua cawangan PUMA Store  dan pengedar terpilih di seluruh negara mulai Oktober 2012.

Untuk makluman semua, sebelum ini PUMA pernah menawarkan aksesori dan pakaian bagi empat pengeluar automotif iaitu Mercedes AMG Petronas, BMW Motorsport, Ferrari dan Ducati.

 

Ihsan gambar: Shawkath Azde

-Syuk-

Tiket MotoGP Malaysia 2012 di Stesen Shell Terpilih

Kuala Lumpur, 26 September 2012 – Berita baik untuk mereka yang merancang untuk menyaksikan Grand Prix Motosikal Malaysia (MotoGP) di Litar Antarabangsa Sepang dari 19 hingga 21 Oktober 2012 tetapi malas nak beli tiket jauh-jauh atau beratur macam nak beli tiket bas.

Sebabnya, tiket untuk menyaksikan MotoGP kini dijual di 37 stesen Shell terpilih, bermula dari 1 September hingga 21 Oktober 2012, sementara stok masih ada.

Daripada 37 stesen Shell terpilih itu, 22 terletak di Lembah Klang, tujuh di Johor, empat di Pulau Pinang, dua di Melaka dan masing-masing satu di Pahang dan Negeri Sembilan.

Bukan itu sahaja, anda juga boleh mendapat diskaun istimewa sehingga 27 peratus untuk harga tiket Grandstand biasa. Tetapi, diskaun tu hanya diberi kepada mereka yang memilih untuk membayar menggunakan kad kredit Maybank.

Sebagai rakan teknikal Pasukan MotoGP Ducati dan pembekal minyak enjin motosikal Shell Advance dan minyak Shell V-Power, Shell adalah satu-satunya rangkaian stesen minyak yang dilantik oleh Litar Antarabangsa Sepang (SIC) untuk menjual tiket MotoGP Malaysia tahun ini.

Klik untuk bacaan seterusnya

Model Lagenda Honda Gold Wing 2012 Meningkatkan Penanda Arasa Untuk Motosikal Touring

Kuala Lumpur, 29 Mei 2012 – Lagenda siri motosikal pengembaraan-touring Honda Gold Wing kini kembali dengan lebih bergaya dan berkuasa berbanding model sebelumnya. Boon Siew Honda Sdn Bhd akan melancarkan Honda Gold Wing 2012 pada 31 Mei yang sekali gus meningkatkan penanda aras bagi motosikal touring mewah.

“Kami berbangga untuk memperkenalkan Honda Gold Wing 2012 yang menawarkan kelancaran mengagumkan, kecekapan dan keselesaan untuk mengembara dalam jarak jauh. Honda Gold Wing 2012 akan menawarkan pengalaman menjelajah terbaik untuk peminat motosikal di Malaysia,” kata Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Satoshi Okada.

“Honda Gold Wing 2012 mendapat perhatian meluas sewaktu ia mula-mula diperkenalkan pada MotoXpo 2012 Februari lalu. Ia mencipta kejutan dalam kalangan komuniti penunggang motosikal dengan penampilan luaran yang bergaya dan prestasi termaju. Ia membuktikan aspek kebolehpercayaan dan tahan lasak yang boleh didapati pada kenderaan-kenderaan Honda. Kami berbesar hati untuk mengalu-alukan kedatangan model Honda Gold Wing 2012 di Malaysia,” tambahnya.

Klik untuk bacaan seterusnya

Pandu Uji: Proton Exora Bold 1.6 CFE

Rasa-rasanya, tiada satu pun produk Proton Holdings Berhad (Proton) yang tidak pernah mendapat perhatian meluas. Selaku pemegang status pengeluar kereta nasional, Proton sentiasa mendapat penilaian kritikal daripada pengguna Malaysia.

Pasti semua masih ingat ketika Proton mengeluarkan kenderaan serba guna (MPV) pertamanya pada tahun 2009. Pada masa itu, ramai ‘pakar’ automotif yang tampil beri pandangan. Dalam blog, di kedai kopi, malah di dalam bilik pameran Proton, macam-macam komen diberikan tentang MPV tersebut.

Kutukan paling keras pastinya terhadap kemampuan enjin Campro CPS 1.6 liter itu. Tidak dapat dinafikan bahawa enjin itu memang kurang berkuasa. Kalau hendak berlumba dengan kereta lain di lampu isyarat, baik lupakan sahaja. Tetapi, kalau sudah meluncur di atas lebuh raya, kuasanya boleh tahan juga sebenarnya.

Masalahnya, ada juga MPV lain yang kurang kuasa dan guna plastik murah untuk bahagian dalamannya, tetapi tidak pula kita kecoh lebih-lebih.

Klik untuk bacaan seterusnya