Tag: Drift

Aug 18

RTWORKS: Ganu Drift Merdeka Challenge 2010!

Pada 6-7 Ogos lalu, perkarangan Stadium Sultan Mizan sekali lagi digegarkan dengan kebingitan bunyi ekzos dan seretan tayar oleh drifter2 dari pantai timur yg menyertai GANU DRIFT MERDEKA CHALLENGE 2010. Event ini merupakan acara kedua dalam kalendar aktiviti drift di Kuala Terengganu anjuran Ganu Drift. Pada kali ini, bilangan peserta agak mengecewakan berikutan berlaku pertembungan …

Continue reading »

Aug 16

Video: Drift Terbang di Ebisu, Jepun

httpv://www.youtube.com/watch?v=mKR7OLHfYNU&feature=player_embedded Ye hari ini kita bertemu lagi. Lu orang pernah tengok orang drift pastu terangkat tayar? Gua pun tak pernah tengok lagi tapi dalam video ni ada ok. Dia guna gear apa tah. Good bye. -Matpon-

Apr 20

Drift: Geng Jepun Main Drift Pakai Pikap Sayur!

httpv://www.youtube.com/watch?v=WNQNcLkHheA&feature=player_embedded#! Gua suspek kat Jepun sana diaorang dah bosan resing mengesot dengan kereta biasa pastu layan pikap ni. Gua kasi lu orang layan video ni. Boleh tahan juga pikap ni. Entah enjin apa pun gua tak tau tapi gua ada dengan bunyi kepish macam turbo. Pada fikiran gua la kan kat Malaysia pun kena ada …

Continue reading »

Mar 26

Tanner Foust: Street Drift Mulholland

httpv://www.youtube.com/watch?v=5Kaj0QyAUoo Saya agak sibuk sebenarnya hari ini, tiada entri seperti biasa tapi saya gantikan dengan 2 video yang agak berbaloi untuk ditonton. Video pertama adalah Tanner Foust mengapungkan kereta Scion V8 [!] di Mulholland. Biasa layan drift Jepun kali ini kita layan Mat Saleh pula. Tapi… kalau AS maknanya efek suntingan mesti wajib. Sumber: Youtube/TannerFoustRacing …

Continue reading »

Dec 23

Tengku Djan – The Unbeatable S.E.A Drifter!

Siri Formula Drift Asia memang saya ikuti sejak dari Singapura hinggalah ke Thailand baru-baru ini. Apabila siri FD Malaysia bakal dianjurkan memang saya teruja hendak menonton bahkan siang-siang lagi saya sudah maklumkan kepada Baii, ada siri drift besar akan berlangsung di sini. Namun apabila mengetahui harga tiket grand stand yang berbumbung dan tidak berbumbung yang …

Continue reading »

Nov 18

Saturday Night Drift!: Malam Minggu ni!

Saya dulu memang layan juga drift, masa tu selalulah juga ke trek go kart USJ setiap malam minggu, tengok drift malam-malam. Tapi tempat tu tak tahan lama sebab dengar kata kejiranan kawasan sewaktu dengannya buat aduan pada majlis perbandaran sebab bising dan selepas pada itu memang jarangla saya dengar ada event drift yang mesra rakyat. Tadi saya dapat mesej dari Wanbra minta cover event ini.

Continue reading »