RTWORKS: Ganu Drift Merdeka Challenge 2010!

RTWORKSDRIFTGANU.05

Pada 6-7 Ogos lalu, perkarangan Stadium Sultan Mizan sekali lagi digegarkan dengan kebingitan bunyi ekzos dan seretan tayar oleh drifter2 dari pantai timur yg menyertai GANU DRIFT MERDEKA CHALLENGE 2010. Event ini merupakan acara kedua dalam kalendar aktiviti drift di Kuala Terengganu anjuran Ganu Drift. Pada kali ini, bilangan peserta agak mengecewakan berikutan berlaku pertembungan event drift yg diadakan di tempat lain dan jarak singkat di antara event AWOKITO DRIFT CHALLENGE di Gunong, Bachok yang telah berlangsung pada 23 Julai lalu. Namun begitu, aksi 13 drifter yg hadir dan menyertai pertandingan ini tidak pernah menghampakan para penyokong dan pengunjung yg memenuhi perkarangan stadium. Jom kita layan beberapa aksi menarik yg sempat dirakamkan…

Klik untuk bacaan seterusnya

Drift: Geng Jepun Main Drift Pakai Pikap Sayur!

httpv://www.youtube.com/watch?v=WNQNcLkHheA&feature=player_embedded#!

Gua suspek kat Jepun sana diaorang dah bosan resing mengesot dengan kereta biasa pastu layan pikap ni. Gua kasi lu orang layan video ni. Boleh tahan juga pikap ni. Entah enjin apa pun gua tak tau tapi gua ada dengan bunyi kepish macam turbo. Pada fikiran gua la kan kat Malaysia pun kena ada macam ni.

Siapa ada interkom Tg. Djan gua nak citer sama dia. Gua dengar dia nak resing kat Singapore nanti.

Selamat sore.

-Matpon-

Tanner Foust: Street Drift Mulholland

httpv://www.youtube.com/watch?v=5Kaj0QyAUoo

Saya agak sibuk sebenarnya hari ini, tiada entri seperti biasa tapi saya gantikan dengan 2 video yang agak berbaloi untuk ditonton. Video pertama adalah Tanner Foust mengapungkan kereta Scion V8 [!] di Mulholland. Biasa layan drift Jepun kali ini kita layan Mat Saleh pula.

Tapi… kalau AS maknanya efek suntingan mesti wajib.

Sumber: Youtube/TannerFoustRacing

-Mak Uia-

Tengku Djan – The Unbeatable S.E.A Drifter!

dsc_0023

Siri Formula Drift Asia memang saya ikuti sejak dari Singapura hinggalah ke Thailand baru-baru ini. Apabila siri FD Malaysia bakal dianjurkan memang saya teruja hendak menonton bahkan siang-siang lagi saya sudah maklumkan kepada Baii, ada siri drift besar akan berlangsung di sini. Namun apabila mengetahui harga tiket grand stand yang berbumbung dan tidak berbumbung yang memang tinggi terus saya batalkan niat saya dan sebab itulah baru kini saya menulis mengenai pertandingan ini. Itupun sebab Djan yang menjadi juara kalau ikutkan hati malas rasanya, bukan sebab apa tapi memang saya rasa harga tiket tu tinggi.

Saya sedar jenama seperti Goodyear adalah potensi besar untuk iklan di GT dan jika anda baca di blog lain pun memang jenama tersebut diangkat, maklumlah lubuk emas. Tetapi saya dan skru lain asaskan GT sebab hendak menongkah arus, kitaorang hendak menulis dengan jujur, biar pembaca atau sekutu semua mendapat input berbeza. Tidaklah mendapat maklumat dengan monotonous sahaja. Tamat luahan saya.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Saturday Night Drift!: Malam Minggu ni!

satnitedrift00

Saya dulu memang layan juga drift, masa tu selalulah juga ke trek go kart USJ setiap malam minggu, tengok drift malam-malam. Tapi tempat tu tak tahan lama sebab dengar kata kejiranan kawasan sewaktu dengannya buat aduan pada majlis perbandaran sebab bising dan selepas pada itu memang jarangla saya dengar ada event drift yang mesra rakyat. Tadi saya dapat mesej dari Wanbra minta cover event ini.

Klik untuk bacaan seterusnya >>