Tag: Suzuki

Aug 09

Baii: Suzuki Alto Launching!

Gua kucar-kacir Baii telefon masa gua tengah sedap layan bawah meja. Nak suh gua post benda alah ni. ____________________________________________ Suzuki Alto Launch Gua sekarang tengah usha awek, kat DRB Hi-com, boleh tahan dia punya ramai. Yang kerek macam Mat Kacau pun tidak kurang lagaknya. Kejap lagi, Suzuki Alto akan dilancarkan, terer betul. Reuters pun tak …

Continue reading »

Jul 24

Gambar: Suzuki Swift Baru!

Sebelum ini saya ada poskan gambar Suzuki Swift terbaru, model generasi ketiga ini mengekalkan desain asas lama dan akan mula dijual di UK pada penghujung tahun ini. Gambar terbaru ini lebih lengkap, ada belakang, tepi dan interior. Swift adalah model cari makan Suzuki dan di India sana merupakan kereta sejuta umat macam Honda Jazz di …

Continue reading »

Jul 08

Suzuki Alto SZ-L Special Edition

Walaupun jualan global Suzuki tidak segah Honda atau Toyota tetapi mereka adalah syarikat yang tak pernah rugi sejak mula ditubuhkan. Produk yang dijual betul-betul mengikut kehendak pasaran dan dalam kelas tersendiri. Lihat saja bagaimana Suzuki Swift begitu popular, tempat duduk belakang kereta ini sempit dan harganya tidak murah tetapi jualannya memuaskan.

Continue reading »

Jul 05

Suzuki Vitara Angkat Belakang

Lu orang pernah dengar kereta angkat belakang? Ni lah dia. Suzuki Vitara ni dia tukar belakang je harap maklum. Tayar belakang spare dia buang ganti dengan no plate. 5 pintu = 1.9 DDiS & 2.4 3 pintu = 1.6 & 2.4

Continue reading »

Jun 11

Suzuki Swift Baru ni Jo!

Suzuki dengan hati yang riang ria merilis imej pertama dan info serba sedikit mengenai Swift generasi ketiga, model terbaru yang akan mula dijual di UK pada penghujung tahun ini. Suzuki mempertonton kereta ini buat pertama kalinya semalam jauh di benua Eropah iaitu di kilang Magyar Suzuki Corporation di Esztergom, Hungary. Swift serba serbi baru ini …

Continue reading »

May 23

Suzuki SV650S

Syarikat yang ingin mendapat perolehan tinggi atau dalam kata lain, untung tinggi perlu ada produk untuk setiap pasaran. Macam Toyota Vios, ada model J, E, S dan TRD. Sama juga macam Perodua, setiap model tak kira Viva atau Myvi ada model yang dari standard kapak tak ada beg udara sampailah yang model Elite. Dah nama …

Continue reading »

Feb 10

SUZUKI GSX-R750: Kita Layan Superbike!

Saya tahu GT lebih kepada entri kereta tapi kalau siapa yang dah lama baca blog ini, mesti perasan entri yang diterbitkan tidak terhad kepada kereta sahaja, bahkan entri pasal kereta kebal pun skru pernah buat. Oleh itu hari ini saya nak cerita pasal motosikal sebabnya saya tengok sekarang ini di atas jalan, geng-geng superbike semakin …

Continue reading »