Perodua Myvi L.E Laku 2,800 Unit!

Perodua Myvi Limited Edition004

Sejak mula dijual pada 7 Julai lepas, Perodua Myvi Limited Edition dah terjual sebanyak 2,793 unit dan daripada jumlah tersebut 70% daripadanya adalah pembeli wanita [Bernama].

Saya rasa faktor utama Myvi ini laku adalah warna merah jambu yang kita sedia maklum warna kegemaran wanita. Suzuki Alto yang baru dilancarkan 2 hari lepas pun ada warna merah jambu, senang kata warna ini memang pelaris.

Di Indonesia, Myvi L.E ini turut dijual tetapi dengan ‘chap’ lain iaitu Daihatsu Sirion Femme. Spesifikasinya lebih kurang sama cuma model seberang menggunakan kerusi kulit.

Selain dari Sirion Femme, ada sebuah lagi model khas iaitu Sirion Drift, ada kit badan dan rim sukan 16 inci.

Untuk lebih info sekutu boleh rujuk di sini: klik!

Foto: Matpon

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

17 comments

Skip to comment form

  1. Takat tukar lampu,lekat body lining & seat ade ade tulisan LE jer…lain sumer same

    • basikal on August 12, 2010 at 1:45 pm
    • Reply

    nampaknyer strategi p2 memang mengena……yg penting laku

  2. matpon = jambu!

  3. Lagi 30% laki yang beli? Gay ke hape pakai kete mcm nie..

    • pendita_gila on August 12, 2010 at 2:58 pm
    • Reply

    RAMAI KAWAN2 GUA DAH JADI JAMBU SEJAK KETE NI KUAR

    • pak mat tempe on August 12, 2010 at 3:14 pm
    • Reply

    yeker sepat (matpon a.k.a jambu ??)
    jaga2 sepat, ko dah kene start pakai cawat tembaga ni..
    hehehehe

  4. bosannnnnnn…………

    • azwan nbs on August 12, 2010 at 6:44 pm
    • Reply

    apsal entri sami yusuf punye komen da tutup…???
    tolong jelaskan skit…

  5. Gua cuba utk diam dr berkata-kata maka marilah kwn2 semua sertai gua. ayuh

    • sham78 on August 12, 2010 at 7:20 pm
    • Reply

    perlu diketahui majoriti pemilik myvi seluruh negara ada lah wanita..maksudnya..perodua confident yg myvi LE yg dikhaskan kepada wanita dan feminin akan mendapat sambutan..yg jantan ambil ler myvi se tak pun alza MPV..sbb data menunjukkan pengguna lelaki utk pemadu myvi tak ramai mana pun..BUKTINYA skg nak oder myvi LE kena tunggu SATU BULAN LEBIH.. sbb ramai que..

    • Shappawi_2012 on August 12, 2010 at 7:54 pm
    • Reply

    Mula2 kata hanya keluarkan 1000 unit…last2 2800 unit….
    Dah x mcm limited pun

    • Jack on August 12, 2010 at 9:20 pm
    • Reply

    da 1000 unit laku…so tmbah la lagi jd ble laku duit ganda2..hehe..bgus ltak nama myvi women edition..huhu

    • Orang Minyak on August 13, 2010 at 9:29 am
    • Reply

    Kalau mcam nie baik takyah bli myvi nie…kate limited tapi dah smpai 2800 unit ape jadah yg limited pon tak tau…(PERODUA TIPU DIRI SENDIRILAH)..

    • belalang_kontot on August 13, 2010 at 2:38 pm
    • Reply

    sape minat, angkat.
    sape tak minat, bli kete len…
    isu LE SE ni sume kan da bincang b4 ni…

    • azliskacinta on August 15, 2010 at 11:32 pm
    • Reply

    huh..tambah lg 1800 unit…bonus staff mcm mana..1thun bonuss ni..

    • najeep on August 17, 2010 at 2:48 am
    • Reply

    LE – bukan Limited Edition
    LE – Lady Edition…

    • siti on August 23, 2010 at 1:26 pm
    • Reply

    aku order kete ni 25july,smapai skang xdpt2 lagi..mcm nak naik angin je kan..promot beria last2 stok xde!!!
    kwn aku loan die baru aprove, last2 dealer die ckp bln feb baru dpt kete….sadis~~~~~~~~~~~~~~~~

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.