Minat Jadi Penulis Automotif?

Ada orang kata jadi jurnalis automotif ni memang best, dapat rasa macam-macam kereta dan berita yang orang tak tahu lagi dia dapat dulu. Terpulang pada minat juga sebenarnya, kalau minat betul memang tak ada masalah sebab bila dah bertahun menulis kadang-kadang fikiran jadi tepu. Asyik mengadap benda sama saja. Dan kalau salah bagi info silap-silap kena suara [sound] percuma dengan pembaca.

Dan untuk mereka yang rasa nak jadi penulis dan duduk di UK boleh baca iklan ni dulu:

The Car & Driving agency seeks a Road Test Editor

We’re the UK’s largest motoring editorial media agency and we’re looking to expand our editorial team with an experienced Road Test Editor

We’ll very soon be launching an all-new website that will bring together the largest resource of independent motoring editorial, video and pictures ever created. This, more than anything, has created our need to find a new member for our team.

If you’re the person we’re looking for, you’ll be overseeing the quality of data and pictures on this site and, from a writing respective, be road testing for a huge UK audience. We serve over a third of the UK regional press – the motoring sections of around 200 titles – as well as major consumer websites and dealer groups. These customers source content from the country’s largest roadtest database and the most complete road test video library available anywhere.

The successful applicant will be working from our offices near Gatwick a couple of days a week but will have the option to work remotely from home if required for the remaining three days.

Want to find out more? Contact Jonathan Crouch, Managing Director, on 01293-774260 / 07850-445398 or email jonathan.crouch@caranddriving.com

Saya dapat info ni dari agensi media yang GT biasa guna. Kalau nak tunggu kerja kosong dengan GT saya pun tak bole nak kata bila, kerja dengan kitorang tak ada gaji. Kan Matpon?

-Mak Uia-

Muhammad

13 Comments

  1. itula keh tunggu aok je mohon dullu…bukannye tak nok tapi english ni tak berape nok molek

  2. alaaa.. lu org jadi macam the stig!!.. test kereta tak perlu ckp.. balik buat laa summary refer oxford dictionary kehekheke

  3. mna ade benda yg senang dalam dunia nie.. berak pun kena cangkung mengerang tau! kehkehkeh

    ps- min.. kim salam fazrin ngeh ngeh ngeh

  4. kan bes kalo setiap artikel dlm MK letak nama penulis die.
    kalo baii nye artikel leh cam.
    tapi dlm MK ogos ni cam ade org baru je…
    huhu…
    mak, leh kongsi info?
    hehe

  5. gua minat jgk jd editor ni..tp gua maw tmbah ilmu dlu…harap2 ble jgk jd editor yg hebat mcm krew gear tinggi ni…

Kata Anda//