Nov 02

Minyak Naik der!

Ye lu orang jangan saspen dalam surat khabar tade lagi berita ni. Saja gua buat gempak sebenarnya minyak RON 97 yang naik ok. RON 95 steady lagi. Naik 5 sen jadi RM2.15 seliter.

Dari apa yang gua kaji [terpelajar ayat gua ni] minyak naik sebab kerajaan tak bagi subsidi ok. Bila harga dunia naik harga 97 pun naik. Sekian. Lu orang pernah tengok Veyron pakai NGV? Kekekekekek.

Gua saspek minyak 95 pun naik nanti tapi entah bila. Lu orang standby sudah.

-Matpon-

Silakan kongsi:

28 comments

Skip to comment form

    • cb400vtec on November 2, 2010 at 9:45 am
    • Reply

    semalam ptg gua da tau da…sje mls nk inform..xinto sgt ngn r97..

    • belalang_kontot on November 2, 2010 at 10:06 am
    • Reply

    seb baek keter gua pakai air…

    • Sekeru Longgaq on November 2, 2010 at 10:47 am
    • Reply

    lepas pilihan raya minyak naik..

  1. 95 naik kompom ramai naik angin..

  2. 5 sen x 40liter sekali isi = 2 hengget…. hurm…

    • C27 on November 2, 2010 at 12:48 pm
    • Reply

    “jangan risau..harga petrol kita masih lagi antara yang termurah berbanding negara lain..” – kata Ahli Parlimen X (bukan nama sebenar)

    • Ahli Pak Leman on November 2, 2010 at 2:34 pm
    • Reply

    Kita kena berubah kepada Teknologi Hijau, iaitu naik kereta lembu….

  3. Gua jamin (Be End) kompom kalah kt Pilihanraya yg akan belangsung ni…

    • MeGat Putra kUniNg on November 2, 2010 at 4:17 pm
    • Reply

    biasa la msia…minyak ada pki org punya lg..(ckp lebih2 kne i.s.a plak……)

    • azwan nbs on November 2, 2010 at 5:37 pm
    • Reply

    apsal minyak naik nie derrr…
    aduyaiii…

  4. pe la nasib?org kaya makin kaya org miskin makin miskin?nmpk jurang skrg..klu kaya boleh pki hybrid dh miskin ni pki la ex5 ulang alik kaje..bg org kaya 5sen naik pn agak2 diorg pn xsedar,yg miskin pendam rase lame2 binasa lah jiwa..

    • pendita_gila on November 3, 2010 at 12:55 am
    • Reply

    sebagai perguna tegat ron97..gua terasa akan kenaikan ini..sekian nurkilan dari anak jalanan eekkekeke giler skema

    • e-pi on November 3, 2010 at 8:22 am
    • Reply

    lps ni kompem RON95 naik…pru nnti kalah la..

    • WajaR3 on November 3, 2010 at 8:29 am
    • Reply

    sapa yg pilih anak2….korang jugak…huhuhu

    • 6posen on November 3, 2010 at 9:30 am
    • Reply

    …agk2 klu mereka diatas, mereka leh kwl hage myk ke?…

    • cb400vtec on November 3, 2010 at 10:28 am
    • Reply

    yg korg guna r97 wtper..besau sgt ke kete korg??huhu..
    stakat ex5 pki r95 udoh ler..
    fhmkn dulu standard requirement fuel kete kita,jgn main pki jer r97..

    MeGat Putra kUniNg,
    minyak kite 1st class,kte guna 2nd class da cukup kt mlysia nih..sbb 2 myk kite jual kt org harge mahal,kite bli myk 2nd class hrge murah sket..so kt ctu msia de untung…2 sbhgian factor la..byk lg factor lain..

    • megat putra kuning on November 3, 2010 at 3:53 pm
    • Reply

    cb400vtec>>ayat tu dh muak dh org dgo…ntah iye ke idak..org keje kat petronas pon menafikan ayt2 tu…so jgn dgo sblh pehak je jo…jgn pulak pasni pki ayat myk sgapore n thailand lg mhl…
    thailand pon pki 2nd class punya minyak tpi lu x pk ke,apsal isuzu dmax 2.5 yg latest yg psg kat siam nu xbleh msuk msia??carik le info ni..gua spm je……..

    • megat putra kuning on November 3, 2010 at 3:54 pm
    • Reply

    silap org gak..minyak 97 tu kete2 klass bmw ke evo ke bleh le pki…ni kancil srot kobeta pun p pki 97…

    • megat putra kuning on November 3, 2010 at 3:59 pm
    • Reply

    cuma org msia kita ni nk tau la kan..apsal psl myk ni gomen kita mcm nk tutup file je??asal soal sikit je minyak kita ni apsal pegi jual kat org lua?apsal arab saudi boleh murah lagi myk?brunei xnaik2 pon..negara kecik?myk msia byk spi muntah bleh pakai.. bodoh sgt ke org msia ni…xpelah kita bg cb400vtec 4th turbo je la ek??gua sijil pelajaran malaysia je…xlayak komen2 bab2 myk ni..

    • megat putra kuning on November 3, 2010 at 4:00 pm
    • Reply

    merujuk ayt c27…ada betoi….

    • cb400vtec on November 3, 2010 at 4:13 pm
    • Reply

    gua pn spm gak,fizik n kimia je failed..huhu..
    keje pn kt kdai runcit jual myk dlm tong..
    xtau la..kne kje gomen jd menteri bru tau kot..

    • amir on November 3, 2010 at 4:57 pm
    • Reply

    pkai je la 95… xde hal la… dlu 2.70 pn kecoh skejap je… nk murah nek beskal… rokok naik pn korg isap jgak… bende same gune ari2

  5. Apa lu orang gaduh ni der. Baik-baik sudah lah.

    • cb400vtec on November 4, 2010 at 10:31 am
    • Reply

    ahh..matpon,mne de kitorg gaduh..berdiskusi nih..mngeluarkn pendapat..bru brkembang otak..tul tak megat??huhu..
    my point is aku bersyukur pe yg aku dpt nikmati kt mlysia skg nih n brharap kekalkn mcm skg or lbh baik dr skg..n xde la susah2 nk g baling2 batu kt askar israel mcm org palestin..
    alhamdulillah..

    • megat putra kuning on November 4, 2010 at 12:39 pm
    • Reply

    matpon tu meroyan…..

    • renjer malaysia on November 5, 2010 at 1:15 am
    • Reply

    mat pon tu nk namenyer je lebih..bajek hot.

    • megat putra kuning on November 8, 2010 at 4:22 pm
    • Reply

    stended la>matpon tu sespicis cammat kacau…..

    • KampongCC on December 23, 2011 at 10:40 am
    • Reply

    Aku cukop bingit kalau harge rokok naek. Bikin hati panas.
    aku rase kalau gov buat Elaun Kahwin 1 Malaysia mesti bagus. Untuk isteri yg mengandung diberi elaun ngandung rm300 x 9bulan under Skim Mengandung 1 Malaysia. elaun melahirkan rm1500. Utk anak yg selamat dilahirkan, RM400 tiap bulan sampai umo 12 taun. Sumpah Mantap!

Kata Anda//