Gambar Risikan: Proton Exora CFE CVT [1]

Proton Exora CFE CVT.01

Tidak silap saya kod CFE CVT merujuk kepada Campro Fuel Efficient iaitu enjin Campro terbaru [turbo?] manakala CVT pula merujuk kepada Continuous Variable Transmission dan kita boleh simpulkan tidak lama lagi versi Exora terbaru akan dikeluarkan.

Sekarang staf Proton memang sibuk betul, macam-macam projek tengah diusahakan. Kita doakan semoga mereka berjaya dan semakin mahir dalam bidang automotif.

Sumber: funtastickodesign.wordpress

-Mak Uia-

Muhammad

17 Comments

  1. go proton go! kasi tutup mulut pengkritik automotif x berilmu! you all are nation pride!

  2. Kalaulah Proton buat hybrid mcm CR-Z x pun neo dijadikan sport hybrid mesti ramai bdk2 keta beli ..!!! Aduh Evo 9 ke Prius…..!?!?!?!?!?

  3. neo pun phase out?betul ke yuri?em…what a waste….papepun gua memang peminat exora…rasenye exora la model yg plg cepat angkatmuka die kua…yela…bape taun je da model 25tahun kua.pastu nnt turbo lak…tp gua lum mampu nak pakai lagi la…

  4. kalau g2 bile lg da proton nk kuar made in proton 100%?xbergantung
    dari mitsu n guangzhou otomobil?slogan proud of the nation byk maksudnyer………………renung2kanlah…jgn hipokrit..lelama rakyat msia tau gak…

  5. …walaupun aku pkai kete pranggg, tp aku ttp hrp proton akn lebey mju dr skunk…keceeessssss

Kata Anda//