Jan 21

Fairuz Fauzy Pemandu Simpanan Lotus Renault GP

Mantan pemandu ketiga Lotus Racing [LR], Fairuz Fauzy kembali ke arena formula satu dengan menyertai pasukan Lotus Renault GP [LR GP] sebagai pemandu simpanan selepas kontraknya ditamatkan Lotus Racing. Pemandu berusia 28 tahun dari Sungai Penchala, Selangor ini mempunyai pengalaman luas dalam perlumbaan kereta dengan semusim bersama LR, siri GP2, A1GP dan World Series by Renault di mana beliau menamatkan di tempat kedua pada tahun 2009.

Selain bersama LR GP beliau juga akan kembali ke siri GP2 dengan pasukan Super Nova Racing. Kereta yang dipandunya akan mempunyai penjenamaan daripada pembuat kereta nasional, Proton.

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

8 comments

Skip to comment form

  1. Syabas…

  2. gua takleh nak kata syabas.. sebetul gua kesian.. FF patut pergi main league lain..pada gua FF jadi mainan politik sukan.. F1 ni dulu aje prestige sekarang banyak motor race yang omputih ni gila layan.. contoh NASCAR .. bakat yg bagus mcm FF jgn bazir dok tunggu masa kena panggil dek team F1..pada gua.. dia patut challenge himself going to other stage like NASCAR..

    jgn risau FF. gua dah pesan semua keturunan gua agar beli Honda dari MOFAZ ..tolong org Islam .. except gua aje laa kena pakai myvi rawang lagi sbb x mampu hehe

    • itik_nila on January 21, 2011 at 3:11 pm
    • Reply

    gua pun kesian sama FF..msih ditahap pemandu ujian….igt keluar lotus racing leh dpt tempat dlm F1..tp still 3rd driver..klu tgk dia bw keter Malaysia A1GP dulu mmg bagus..agresif…

    • belalang_kontot on January 21, 2011 at 4:20 pm
    • Reply

    tula…sian kat dia…patut org2 yg sepatutnya bagi la jalan kat die…bukan die tak usaha…family die wat mcm2 kot…

  3. syabas inspektor sahab…kekekeh..ayat tak abis tadi

    • azwan nbs on January 21, 2011 at 9:03 pm
    • Reply

    ape bole buat….da nasib badan….da macam pelarian pon ade gak dia nie…sabo je la….takde sukan lain ke selain f1 tu…drift ade,rally ade,nascar pon ade,….banyak pilihan selain f1 tu….

    • bos on January 22, 2011 at 10:51 am
    • Reply

    klu jd drifter no 2 pas tengku djan ok pe? skurang2nye malaysia ade drifter hebat2.drag pn ok gak.

  4. Sesungguhnya Veyron tak masuk Fsatu. Sekian.

Kata Anda//