Aug 10

Baii: Suzuki Alto, Chedet Style!

Suzuki Alto

Gua sekarang tengah usha awek, kat DRB Hi-com, boleh tahan dia punya ramai. Yang kerek macam Mat Kacau pun tidak kurang lagaknya. Kejap lagi, Suzuki Alto akan dilancarkan, terer betul. Reuters pun tak boleh lawan gua. Tak launch lagi gua dah taip story. Seperti biasa. Chedet Style

Suzuki Alto

  • Enjin baru K10B, 3 selinder, 67hp/6,000rpm, 90n-m tork/3,400rpm
  • COD bukan COD bro (Coinfience of Drag) 0.30 saja.
  • Suspensi depan MacPherson, belakang 3 link rigid axle. Senang cakap, samalah dengan kereta lain dalam kelas ni. Pastu takkan nak suruh pasang independent kot?
  • Dua airbag setiap model.
  • TECT – Total Effective Control Technologi, struktur keselamatan unik Suzuki – kabin yang kukuh dan struktur kerangka depan boleh remuk yang bagus.
  • ABS-EBD untuk model AUTO.
  • Target selling – 150 unit sebulan.
  • Ni yang best part. Harga Manual (GA) RM44,888Auto (GLX) RM49,999Auto (GXS) RM54,888
  • Harga di atas jalan tanpa insurans.

Sekian, terima Kasey!!!!

-Baii-

Matpon: Ni artikel semalam tapi hari ni baru gua post. hehehehe.

Silakan kongsi:

18 comments

Skip to comment form

  1. Erm…saing2 kete kompak lain kat Mesia ni…kecik & menarik ..tp cam biasa rege mahei…

    • kete_hitam on August 10, 2010 at 10:44 am
    • Reply

    kira ok la rege dia tuh… x kan nk jual sama rega viva kot…

    • mat on August 10, 2010 at 10:48 am
    • Reply

    ok la. baru meriah sikit..
    nak lagi meriah buat masuk kereta2 kompak dari jepun yang best2 tu….

    1. Itula…biasa org kata sbb Proton, kereta import mahal tapi yang tak biasa org kata sebab Perodua, kereta kompak import jadi mahal

  2. Apa2pun kes2 camtu dpt menjadi pengajaran n pelajaran buat org malaysia supaya blaja lg psl kualiti,spec kete2.

    • enahmadfikri on August 10, 2010 at 12:59 pm
    • Reply

    lu memang power..

  3. kebanyakkan org msia ni bile pegi kdi kete dgr menonong je apa yg sales ckp.dgr boleh tapi pepandaile buat komperrizen sdiri.bile slh beli…mulalah nk kata tkg jual kete ni tipu le,klentong le..

  4. comel2..tpi klau x slap kat indon dah kwa dulu..suzuki splash klau tak silap nama dia..

    • DaihatsuKancil on August 10, 2010 at 4:34 pm
    • Reply

    Dlu pun aku pernah pakai Suzuki, tp skang da jd tukun kat blakang pejabat. Suzuki V100 namer dier..

    • jeremy on August 10, 2010 at 5:48 pm
    • Reply

    In malaysia there is only one motorcycle manufacturer why gt not support them, as far as I know there is no review about modenas bike(correct me if i’m wrong). let us Support our local product.

    below new product from modenas elegant 200 scooter

    http://www.modenas.com.my/v2promotion.asp

  5. Hi Jeremy

    Thank you for the great suggestion and it seems that you are really following us!

    Fyi, I’m aware of that bike and did some research about it 1 month before the launch. It’s a perfect bike for Modenas and personally I prefer if they re-badge the GTS.

    Beside that, I’m still undecided whether or not to publish GT’s bike blog.

    If $$$ and time are not an issue!

    🙂

    • crazy_labelle on August 10, 2010 at 11:09 pm
    • Reply

    ford fiesta tetap dihatiku…

    • azwan nbs on August 10, 2010 at 11:52 pm
    • Reply

    takde name yg lagi cantik ke kalo nak pasarkan kat tanah melayu nie….

  6. ah Mat Uia sepiking tuu.

  7. wow labelle..mcm mana lu letak gambar tu.. ??

    • megat putra kuning on August 11, 2010 at 10:28 am
    • Reply

    Utamakan bahasa kebangsaan.hehehehehe

    • belalang_kontot on August 13, 2010 at 2:47 pm
    • Reply

    aduyai…rege persona..

    • delusional of love on August 18, 2010 at 6:02 am
    • Reply

    aku dh tgk kete ni kat showroom..takometer dia smartla..tp player xde usb,gagal..

Leave a Reply

Your email address will not be published.