Baii: Suzuki Alto, Chedet Style!

Suzuki Alto

Gua sekarang tengah usha awek, kat DRB Hi-com, boleh tahan dia punya ramai. Yang kerek macam Mat Kacau pun tidak kurang lagaknya. Kejap lagi, Suzuki Alto akan dilancarkan, terer betul. Reuters pun tak boleh lawan gua. Tak launch lagi gua dah taip story. Seperti biasa. Chedet Style

Suzuki Alto

  • Enjin baru K10B, 3 selinder, 67hp/6,000rpm, 90n-m tork/3,400rpm
  • COD bukan COD bro (Coinfience of Drag) 0.30 saja.
  • Suspensi depan MacPherson, belakang 3 link rigid axle. Senang cakap, samalah dengan kereta lain dalam kelas ni. Pastu takkan nak suruh pasang independent kot?
  • Dua airbag setiap model.
  • TECT – Total Effective Control Technologi, struktur keselamatan unik Suzuki – kabin yang kukuh dan struktur kerangka depan boleh remuk yang bagus.
  • ABS-EBD untuk model AUTO.
  • Target selling – 150 unit sebulan.
  • Ni yang best part. Harga Manual (GA) RM44,888Auto (GLX) RM49,999Auto (GXS) RM54,888
  • Harga di atas jalan tanpa insurans.

Sekian, terima Kasey!!!!

-Baii-

Matpon: Ni artikel semalam tapi hari ni baru gua post. hehehehe.

Irwan

18 Comments

  1. Erm…saing2 kete kompak lain kat Mesia ni…kecik & menarik ..tp cam biasa rege mahei…

  2. ok la. baru meriah sikit..
    nak lagi meriah buat masuk kereta2 kompak dari jepun yang best2 tu….

    • Itula…biasa org kata sbb Proton, kereta import mahal tapi yang tak biasa org kata sebab Perodua, kereta kompak import jadi mahal

  3. kebanyakkan org msia ni bile pegi kdi kete dgr menonong je apa yg sales ckp.dgr boleh tapi pepandaile buat komperrizen sdiri.bile slh beli…mulalah nk kata tkg jual kete ni tipu le,klentong le..

  4. Dlu pun aku pernah pakai Suzuki, tp skang da jd tukun kat blakang pejabat. Suzuki V100 namer dier..

  5. In malaysia there is only one motorcycle manufacturer why gt not support them, as far as I know there is no review about modenas bike(correct me if i’m wrong). let us Support our local product.

    below new product from modenas elegant 200 scooter

    http://www.modenas.com.my/v2promotion.asp

  6. Hi Jeremy

    Thank you for the great suggestion and it seems that you are really following us!

    Fyi, I’m aware of that bike and did some research about it 1 month before the launch. It’s a perfect bike for Modenas and personally I prefer if they re-badge the GTS.

    Beside that, I’m still undecided whether or not to publish GT’s bike blog.

    If $$$ and time are not an issue!

    🙂

  7. aku dh tgk kete ni kat showroom..takometer dia smartla..tp player xde usb,gagal..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *