Yoichiro Ueno: Pengarah Urusan Baharu Honda Malaysia

Yoichiro Ueno, New MD & CEO of Honda Malaysia

Honda Malaysia Sdn Bhd mengumumkan perlantikan Yoichiro Ueno sebagai Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif yang baru. Ueno sebelum ini adalah Penolong Timbalan Presiden Jualan Kenderaan Honda Motor Amerika di mana beliau bertanggungjawab dalam perancangan dan koordinasi jualan dan pemasaran di negara itu.

Bersama beliau adalah pengalaman selama 20 tahun dalam perniagaan automobil Honda dan pengetahuan luas dalam industri global antaranya New Zealand, Thailand, Asia & Ocenia, China dan Amerika Utara.

Di bawah adalah antara petikan menarik beliau yang saya ingin kongsi bersama:

“Amerika adalah pasaran terbesar Honda dan mempunyai sistem dan rangkaian logistik termaju [Honda], walau bagaimanapun besar mana saiz pasaran, pendekatan untuk memaksimumkan kepuasan hati pelanggan adalah sama.

Memandangkan harga kereta di Malaysia adalah tinggi, saya mengandaikan pelanggan di sini mempunyai harapan yang tinggi. Untuk memenuhi harapan tersebut, saya yakin kami perlu memberi standard perkhidmatan pelanggan yang tinggi.

Saya percaya Malaysia memainkan peranan utama dalam menyumbang kepada pembangunan Honda di rantau ini atas beberapa faktor seperti lokasi geografik, sumber manusia dan asas perindustrian maju. Kejayaan Honda di Malaysia adalah penting bagi mengukuhkan jenama Honda di Asia.”

Sumber: HMSB

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

2 comments

  1. Mak…smlm kat FB kate ade hadiah drpd GSR Pennzoil & FA Racing…ade peraduan ke?…tak sabar2 nak menang hadiah ni…hahaha

    • azwan nbs on 07/01/2011 at 11:45 PM
    • Reply

    betol ke….???

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.