WRC: Kimi Raikkonen Uji Citroen C4!

59500cit-

Kimi Raikkonen pada awal minggu ini memandu uji Citroen C4 WRC sebagai persediaan pertama untuk WRC pusingan pertama pada 12 Februari nanti di Sweeden. Juara F1 2007 ini terbang ke Paris untuk melawat bengkel Citroen Racing dan memandu uji Citroen C4 nya sekitar kompleks tersebut seterusnya membiasakan diri dengan kereta resingnya.

59500-a-cit-

“Saya memang enjoy sakan dapat berjumpa dengan pasukan saya buat pertama kali,” kata Kimi. “Memang bagus dapat mencuba pelbagai perkara, saya sangat berminat untuk merasai bagaimana kereta ini bertindak balas dengan penukaran beberapa penalaan. Sekarang, saya betul-betul teruja hendak kembali memandu C4 ini lagi!”.

Sebelum Kimi resing dalam WRC, beliau akan terlebih dulu berlumba di Arctic Lapland Rally pada 28 Januari nanti.

Selamat berjaya Kimi!

Sumber: Newspress/Citroen.

-Mak Uia-

Matpon: Apa kes Kimi ni muka nak ketat je bila ambil gambar? Dia tak tau ke senyum tu sedekah. Heh.

Muhammad

10 Comments

  1. bile muka ketat menunjukan anda pelumba atau lelumba,klu muka sengeh nmpk gigi menunjukan anda baru balik dr kedai abang,huhuhuuaaa..

  2. jom test jln kat kampung aku dah ramai budak bawak keta driving school terjun sungai….

  3. rancak tul tahun ni raikkonen masuk rally,neo full season rally shucmi race blk lotus racing n x lupa wakil m’sia dlm 125cc moto gp

  4. gua dok minat resing resing ni…
    gua suka keseronokan je..
    wa boring la mak….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *