Volvo Car Malaysia Mengembangkan Sayap ke Sarawak

Logo Volvo 2014.01

Volvo Car Malaysia telah melantik Greatwall Group of Companies sebagai wakil servis pertamanya di Sarawak. Dengan perlantikan itu, sebanyak dua Pusat Servis dan Alat Ganti (2S) akan dibuka di Sibu dan Kuching.

“Perlantikan Greatwall sebagai wakil servis kami merupakan langkah pertama yang penting dalam meningkatkan tahap perkhidmatan kepada pelanggan kami di Sarawak,” kata Keith Schäfer, Pengarah Urusan Volvo Car Malaysia.

“Kerjasama ini selari dengan falsafah Volvo “Designed Around You” yang menekankan pengalaman holistik kepada pelanggan kami bermula daripada rekabentuk, prestasi dan sistem keselematan di dalam kereta hinggalah kepada perkhidmatan yang ditawarkan,” tambah Schäfer.

Diterajui oleh Toh Chee Wui, Pengarah Urusan Greatwall, beliau adalah individu yang berpengalaman di dalam industri perkhidmatan automotif di Sarawak yang memiliki sejumlah rangkaian pusat servis di seluruh negeri. Selain dari itu, Greatwall juga berkemungkinan akan dilantik menjadi pengedar sah Volvo di Sarawak pada masa depan.

Volvo XC60 2014.03

Sehingga kini, Volvo mempunyai sembilan pusat servis di serata negara seperti Pulau Pinang, Perak, Selangor, Kuala Lumpur, Melaka, Johor, Sabah dan Labuan. Sejak pelancaran V40 dan V40 Cross Country pada pertengahan tahun lepas, Volvo Car Malaysia aktif meningkatkan tahap perkhidmatan termasuk merombak semula modul servis mereka.

Dengan perluasan tawaran perkhidmatan serta pelancaran beberapa model baharu seperti V40, V40 Cross Country dan XC60 T5 dengan enjin baharu Drive-E, Volvo Car Malaysia telah menerima respon positif dari pasaran yang menyaksikan peningkatan jualan setakat Julai 2014 sebanyak 29 peratus berbanding tahun lepas.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.