Temuramah dengan Encik Siput

Siput Turbo

2011 ni gua kena ada KPI. Gua mati kutu apa gua mau bikin setakat nak gua jaga posting memang pejam mata aje buat. Tapi sepandai-pandai tupai melompat gua saspek dia stadi sama kanggaro. Gua mesti panjang akal. Gua tau lu orang suka sama brader atas tu. Hari tu gua ada jumpa dia, bos gua yang intro. Gua sempat sembang sama dia. Boleh tahan ugly lawyer dia ni. Lu orang baca sendiri tengok.

Gua: Apa kabar brader, salam dulu.

Siput: Main kasar nampak, gua takde tangan. Kabar baik.

Gua: Sori. Nama lu apa?

Siput: Nama panjang ke shokat ke macamana ni?

Gua: Lu nak gua panggil apa!!!

Siput: Panggil gua Siput gua asal dari Jepun.

Gua: Boleh tahan lu ni yer, pandai cakap Jepun?

Siput: Tak pandai. Gua lepak sana jap je bro. Gua lupa, nama lu apa?

Gua: Nama panjang ke pendek ke macamana ni?

Siput: Dem. Terkena gua.

Gua: Baru lu tau sapa gua. Panggil gua Matpon.

Siput: Perkhhhh patutla gua neves aje jumpa lu, brader femes rupanya. Gua kenal lu brader, member lu Mat Kacau, member gua selalu masuk majalah. Lu tak pernah masuk mempelam ke brader?

Gua: Lu nak kena terajang?

Siput: Ok ok ok. Tade humor sense lu rupanye yer.

Gua: …………………..

Sekian. Gua siram air lepas tu.

Babai.

-Matpon-

Silakan kongsi:

15 comments

Skip to comment form

    • C27 on 10/01/2011 at 12:45 PM

    kehkehkeh…matpon kecik hati dengan encik siput rupanya..

    • kereta baracuda on 10/01/2011 at 1:37 PM

    Muahaha..
    Sekali kne siram air garam laaaa

    • gunners on 10/01/2011 at 2:07 PM

    macam haram betul entry nih……. matpon, matpon……

    • sepat on 10/01/2011 at 3:39 PM

    matpon: nama lu apa

    siput: siput bin sedut … yum yum

    • HeLMi on 10/01/2011 at 4:06 PM

    The name is Pon…Mat Pon..(Dialog James Bond)…kekekeh…takleh blah la…

    • cb400vtec on 10/01/2011 at 5:34 PM

    siput: nama lu apa?
    matpon: porn..matporn..

    • belalang_kontot on 10/01/2011 at 8:24 PM

    patutla mat kacau tak wat sesi interbiu ngan kete lg…lu dah take over tugas beliau…

    • Matpon on 10/01/2011 at 10:30 PM
      Author

    Sesungguhnya. Gua bersungguh-sungguh. Sekian.

    • itik_nila on 11/01/2011 at 8:21 AM

    apala lu matpon..ngan siput pun nak angin.huahuahua

    • jelapangpadi on 11/01/2011 at 12:01 PM

    adeh…xleh blah,baca tajuk pun gua dah gelak2…gua syak lu dulu tukang bancuh air kt majalah ujang la…

    • pak mat tempe on 11/01/2011 at 2:44 PM

    mat pon di permainkan ngan en. siput… hahahaha

    • yuri on 11/01/2011 at 10:50 PM

    mat
    propose KPI
    10% improvement on post, annually
    0% typo error for MK

    amacam
    2 cukuplah
    lain2 crik sendrik
    aku pon pning dgn KPI nih…

    • azwan nbs on 12/01/2011 at 8:30 AM

    pebende KPI tu…???

    • Ahli PakLeman on 13/01/2011 at 3:13 PM

    KPI = Kereta Pilihan Insan

    • cb400vtec on 13/01/2011 at 5:37 PM

    KPI = Kereta Pak Imam

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.