SHELL MELANCARKAN MINYAK SKUTER SHELL ADVANCE AX 5 4T BAHARU

Shell 2014.07

Kuala Lumpur, 6 Mei 2014 – Shell telah melancarkan Minyak Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40 serba baru yang dicipta khas untuk enjin skuter empat lejang.

Minyak Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40 direka untuk melindungi enjin skuter yang beroperasi dalam persekitaran bandar yang sesak dengan trafik dan dan memerlukan kenderaan kerap berhenti. Ia membawakan teknologi inovatif Shell yang menjanjikan prestasi minyak yang boleh dipercayai, kawalan lebih baik menerusi pertukaran gear lebih lancar dan keseronokan menunggang yang disebabkan kurang getaran dan bunyi lebih senyap.

Menurut Troy Chapman, Pengurus Besar Kelompok, Asia Tenggara, Shell Lubricants, Minyak Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40 telah dirumus dengan mengambil kira keperluan penunggang motosikal, khususnya pemilik skuter.

“Keunggulannya ialah aditif antioksidan yang membantu menanggalkan enapan dan mengekalkan kelikatan dan, dengan demikian, mengekalkan minyak dalam keadaan terbaik untuk masa lebih lama. Ini membolehkan anda menunggang dengan yakin kerana skuter anda sentiasa berada dalam keadaan terbaik dan memberi tindak balas serta-merta kepada setiap sentuhan,” katanya.

Shell 2014.03

Minyak Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40 melengkapkan portfolio minyak enjin motosikal Shell Advance yang boleh didapati di pasaran Malaysia. Pek standard 800 ml berharga RM21.50 di Semenanjung Malaysia dan RM22.00 di Sabah dan Sarawak.

Chapman menjelaskan bahawa pelancaran Minyak Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40 tepat masa masanya memandangkan skuter semakin diminati semula sebagai kenderaan gaya hidup di kalangan generasi muda.

Sempena pelancaran Minyak Enjin Skuter Shell Advance AX 5 4T 15W40, Shell Malaysia juga melancarkan secara rasmi kempen pencarian penunggang muda Malaysia yang berbakat untuk menyertai cabaran Piala Bakat Asia Shell Advance (SAATC) 2015.

Dalam kejohanan sulung pada tahun ini, seramai 22 penunggang muda, termasuk tujuh penunggang Malaysia, telah dipilih oleh bekas pelumba legenda Sepanyol Alberto Puig untuk bersaing dalam lapan perlumbaan di enam pusingan di Qatar, Indonesia, China, Jepun dan Malaysia.

“SAATC adalah peluang sekali seumur hidup untuk berlatih dan berlumba di peringkat yang sangat kompetitif. Kami benar-benar berharap untuk mencungkil lebih ramai bakat Malaysia yang pada suatu hari nanti boleh bertanding di peringkat sukan lumba motor paling tinggi,” kata Pengarah Urusan Shell Malaysia Trading Sdn Bhd, Tuan Haji Azman Ismail.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.