PUSAT SERVIS PROTON TERPILIH DIBUKA 7 HARI SEMINGGU DAN HARGA ALAT GANTI KINI SEHINGGA 30% LEBIH MURAH

Proton Iriz R3 MCS 2015.07

PROTON Holdings Berhad telah memperluaskan operasi 7 hari di pusat-pusat servis terpilih yang terdiri daripada cawangan 3S dan 2S, berkuatkuasa pada 6 Ogos 2016. Sebagai sebahagian daripada inisiatif untuk mengutamakan pelanggan, Proton kini memperhebatkan usaha untuk meningkatkan perkhidmatan selepas jualannya.

Operasi selama 7 hari ini bertujuan untuk mengurangkan tempoh menunggu pelanggan untuk kereta mereka dibaiki dan memberikan lebih pilihan untuk mereka menghantar kereta bagi tujuan servis dan penyelenggaraan pada hujung minggu.

“Apabila kita memulakan operasi selama 7 hari di pusat-pusat servis yang terpilih sebelum ini, ianya hanya menyediakan perkhidmatan servis biasa dan waktu operasi hanya sehingga pukul 12 tengahari pada hari minggu. Tetapi sekarang, bagi pusat-pusat servis yang terpilih kami telah melanjutkan waktu operasi pada hari Ahad iaitu sehingga jam 5 petang. Yang lebih penting, kami juga membenarkan tuntutan jaminan dilakukan pada hujung minggu di mana sebelum ini hanya boleh dilakukan pada waktu bekerja sahaja,” kata Dato’ Ahmad Fuaad Kenali, Ketua Pegawai Eksekutif PROTON.

“Dengan penambahbaikan yang diberikan ini, pelanggam kami kini lebih mudah untuk menghantar kereta mereka untuk diservis dan membuat tuntutan jaminan pada hujung minggu. Ini merupakan antara langkah bagi menyediakan kemuadahan kepada mereka terutamanya jika mereka tidak berkesempatan untuk mengambil cuti pada hari biasa,” tambah Dato’ Fuaad.

Fasa 1-tile

Bermula 6 Ogos 2016, 9 pusat servis akan menyediakan perkhidmatan 7 hari ini termasuk tuntutan jaminan dan pembaikan. Dari Johor ke Pulau Pinang, cawangan-cawangan kami yang akan menyediakan perkhidmatan tersebut adalah Plentong, Johor Bahru; Peringgit, Melaka; Senawang, Seremban, Negeri Sembilan; Temerloh, Pahang; Alor Setar, Kedah; Jalan Tunku Abdul Rahman, Ipoh, Perak; Juru, Seberang Prai, Pulau Pinang; Mutiara Damansara, Petaling Jaya dan Pusat Kecemerlangan kami di Subang, Selangor.

Bermula 1 Oktober 2016, penambahan 14 lagi pusat servis akan menyusul dan 4 cawangan seterusnya akan mula memberikan perkhidmatan yang sama pada 1 Disember 2016. Waktu perniagaan bagi kesemua cawangan ini adalah dari 8.00 pagi hingga 5.00 petang, dari Isnin hingga Ahad, dan untuk memastikan kekosongan slot bagi servis, pelanggan dinasihatkan untuk membuat temujanji di cawangan-cawangan ini, temujanji secara ‘walk in’ juga sangat dialu-alukan. Cawangan-cawangan ini telah dikenal pasti berdasarkan permintaan dan keperluan pelanggan. Walau bagaimanapun, Proton terus mengkaji dan memgembangkan perkhidmatan ini sekiranya perlu.

Selaras dengan usaha untuk memperbaiki kepuasan pelanggan, berkuatkuasa 1 Ogos 2016, PROTON telah melaksanakan kajian semula harga bagi alat-alat ganti terpilih termasuk pengecas turbo, ECU dan perkakasan transmisi. Kajian semula harga pada alat-alat ganti ini adalah bertujuan untuk menggalakkan pelanggan menggunakan alat ganti tulen yang sepatutnya dipasang di semua pusat perkhidmatan yang diiktiraf dan membantu memperbaiki kos pemilikan kereta-kereta Proton. Pengurangan harga bagi alat-alat yang terlibat dalam kajian semula harga ini akan menyaksikan pengurangan sekitar 12%-30%.

Untuk maklumat lanjut, pelanggan boleh menghubungi talian Khidmat Pelanggan PROTON di 1800 888 398 atau emel kepada customercare@proton.com.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.