Proton Perjelas Isu Proton Exora Terbakar Yang Tersebar Di Media Sosial

Exora Burnt

Proton Holdings Berhad di dalam satu kenyataan baru-baru ini ingin menjelaskan mengenai gambar yang tersebar luas di dalam media sosial mengenai Proton Exora yang terbakar di laluan keluar Cheneh di Lebuh raya Pantai Timur Fasa 2 (LPT2) pada 17 Februari 2015.

Di dalam gambar yang disebarkan terdapat ulasan yang mengatakan bahawa punca kebakaran adalah kerana peningkatan suhu susulan pengisian yang melebihi had manakala sesetengah lagi membuat spekulasi yang insiden itu berpunca dari kebocoran tangki minyak.

Proton di dalam kenyataan media ingin menjelaskan bahawa syarikat tidak berkompromi dengan sebarang isu kualiti yang akan menjejaskan kegagalan enjin atau kereta keluaran mereka. Proton Exora merupakan kenderaan pelbagai guna (MPV) nasional pertama dan telah terjual melebihi 140 ribu unit di serata dunia.

Proton mengambil berat serta membuat siasatan mengenai kejadian ini dan telah menghubungi pemilik untuk memastikan keselamatan beliau dan ahli keluarganya selain daripada untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Exora tersebut. Proton telah mengambil langkah sewajarnya setakat ini dan menggesa masyarakat supaya tidak membuat spekulasi mengenai kejadian itu.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.