Proton Melancarkan Pertandingan Rekabentuk Dengan Tema #PROTONCITYCAR2020

DesignContestLogo

Proton Holdings Berhad kini melancarkan Pertandingan Rekabentuk 2014 khusus buat remaja tempatan yang berminat untuk menyumbang idea mereka di dalam rekabentuk kereta Proton. Pertandingan dengan tema #PROTONCITYCAR2020 bermula dari sekarang hingga 11 Ogos 2014.

Rakyat Malaysia yang berusia di antara 13 hingga 25 dipelawa untuk menyertai pertandingan ini yang bertujuan untuk mendedahkan mereka kepada dunia rekabentuk dan juga sebagai platform bagi menunjukkan bakat sedia ada. Hadiah lumayan menunggu pemenang bertuah antaranya wang tunai, komputer MacBook dengan perisian rekabentuk dan latihan amali di Pusat Rekabentuk Kreatif Proton dengan nilai keseluruhan lebih dari RM58,000.

Pertandingan ini dibahagikan kepada dua iaitu Kategori 1 untuk remaja berusia 13 hingga 17 tahun dan Kategori 2 pula untuk remaja berusia 18 hingga 25 tahun. Penyertaan secara berkumpulan tidak akan diterima. Kesemua peserta diwajibkan untuk menghantar lakaran luaran kereta di dalam kertas bersaiz A3 termasuk 3/4 pandangan hadapan, pandangan perspektif sisi dan belakang. Sebagai tambahan untuk Kategori 2, peserta dikehendaki menghantar interior kereta tersebut.

Untuk penyertaan layak diterima, peserta haruslah menyediakan Ringkasan Kenyataan Rekabentuk di dalam kertas bersaiz A4 yang mengandungi nama dan konsep rekaan, keunikan jualan dan cadangan jenis enjin (petrol, diesel, hybrid, elektrik dll). Setiap peserta dibenarkan untuk menghantar tidak lebih dari 3 rekabentuk sama ada melalui emel, pos atau muat naik ke laman web citycar2020.proton.com. Borang penyertaan boleh didapati di Pusat Servis Proton terpilih di seluruh negara.

Selamat Berjaya!

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.