Proton Design: Barang Baik Akan Datang!

newsav-photo004

Proton Design ini adalah jabatan yang bertanggungjawab dalam merekabentuk kereta Proton. Dengar kata Proton akan membuat pengumuman terkini mengenai halatuju dan bahasa rekabentuknya untuk produk masa hadapan. Saya pun tak tahu bila tapi ini dari sumber yang kukuh. Tunggu je lah.

Sumber gambar: Proton Cars UK

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

22 comments

Skip to comment form

  1. pasak dlm mne kukuh tu….?…bgus2….

    • smut liar on December 26, 2009 at 1:06 am
    • Reply

    harap2 jgn desing yg mendung lg sudah…
    anda faham maksud hamba mat..

    • Han on December 26, 2009 at 1:15 am
    • Reply

    selagi design tak buat macam toyota, nissan
    gua tak kisah lah..

    hidup proton!

    • jeremy_kapur on December 26, 2009 at 1:19 am
    • Reply

    eh apasal xramai bg komen nih?? cuti krismas kah?? biasanya klu crita pasal proton msti panass jee…

    • strokeboi on December 26, 2009 at 10:14 am
    • Reply

    smoga proton brjaya membawa perubahan & mberi yg trbaik ntuk rakyat m’sia. tp jgn la taruk harga merapu mencarut. kesian la kat kami golongan marhain nie.

    • Rim sukan sudu on December 26, 2009 at 2:48 pm
    • Reply

    Jangan jadi Hyundai Matrik sudah…..

    • Rim sukan sudu on December 26, 2009 at 2:48 pm
    • Reply

    Jangan jadi macam Hyundai Matrik sudah…..

  2. Firza
    Pasak macam rumah lama, mana guna paku. Susah juga kedai hardware zaman dulu cari makan macam ni.

    smut liar
    Tak faham. Macam lirik lagu je ayat lu.

    Han
    Huh, bahasa falsafah. Lagi gua tak faham.

    jeremy_kapur
    Okla tu. Gua tau le keje Ah long. Lu jaga2, masuk 360 baru tau.

    strokeboi
    Selagi Proton tak buat kereta macam Veyron macamana gua nak beli.

    Rim sukan sudu
    Ah lu tak habis2 Matrik. Ada kenangan pahit ke?

    Rim sukan sudu
    Confirm ada kenangan pahit lu ni.

    • azwan nbs on December 26, 2009 at 9:11 pm
    • Reply

    kalo sumber ni kukuh macammane bleh tak tau bile????? macammane aku nak tunggu????? jawab matpon…

    • on December 27, 2009 at 7:26 pm
    • Reply

    Kuat jugalah. Blog pesaing pun ada entri juga psl ni. Kalau sumber dari matpon tak boleh percaya.

    • seandexter on December 27, 2009 at 11:32 pm
    • Reply

    Satu lagi, harap2 PROTON akan ada TUNING EXPERTISE macam Toyota dengan TRD, NISSAN dengan IMPUL & NISMO. …

    • gunners on December 28, 2009 at 12:06 pm
    • Reply

    all the best tok PROTON…. yg marah2,yg kritik selalu…. itu tandenye syg….

    • v6_GoOn on December 28, 2009 at 12:57 pm
    • Reply

    weh aku ada blajo pasal rekabentuk nih,lau aku nak join leh tak?

    • apeng barat on December 28, 2009 at 2:23 pm
    • Reply

    suruh la pihak proton kasi bikin kreta yg msuk tebo pnye!!baru la power…hahaha

    • exJAVANESE on December 28, 2009 at 5:36 pm
    • Reply

    Btl3!! marah tndaye syg!! so, keep it up to da highest!!
    Luv u PROTON…
    (dalm game PS3, grnd turismo5-bukn proloque yee- dgr2 proton car was listed, usha2 ckit mat…kongsi info!!)

    • Entah la... on December 28, 2009 at 7:57 pm
    • Reply

    Fuh..giler gempak bai..kete proton tersenarai dalam game GT 5 tu…bawah ni antara kete yang mas0k dalam game ni…

    PROTON
    Proton Savvy ‘05
    Proton Wira/Satria 3Door ‘04
    Proton Satira Neo 1.6 [M/T] ‘07
    Proton Satria 1.8 GTi ‘01
    Proton Wira/Putra Coupe ‘03
    Proton Wira Sedan ‘04
    Proton Wira 5Door ‘05
    Proton Gen2 5Door ‘05
    Proton Saga ‘04
    Proton Waja/Impian ‘04
    Proton Waja/Impian BTCC Touring Car ‘02
    Proton Perdana ‘04
    Proton Juara Micro Van ‘04
    Proton Arena Pickup ‘04
    Proton Iswara Sedan ‘04
    Proton Waja Chancellor ‘06

    korang bayangkan la korang bikin saga atau wira untuk resing dengan kete2 besa mcm ferrari, lamb0ghini…huhu…
    tapi kete per0dua xde 1 p0n….jd xde myvi la untuk dibikin….hahahaha….pass0 ade la…

    kal0 xcaye korang ley jenguk laman web ni>>>>http://www.zerotohundred.com/newforums/automotive-news/181936-ps3s-gran-turismo-5-complete-list-of-cars.html

  3. Waja Chancellor pun nak masuk game? Ish dahsyat. Nasib gua jenis ulat buku.

    • exJAVANESE on December 29, 2009 at 2:40 pm
    • Reply

    So.. mrilah kta hrapkn en.Azlano besama design team die bt design yang lebih tarbaik! X gitu mak uia, mtpon?

    matpon
    yela… waja chansellor wat racing!! stripe stiker rimau!! hahaha..

    • KumbangKhayal on December 30, 2009 at 10:51 am
    • Reply

    @seandexter

    bukan proton dah ada R3 ke?

    • japang slipor on December 30, 2009 at 3:08 pm
    • Reply

    aku dgr cite mitsubishi lancer GT sbg asas design baru tul model keluaran terbaru proton..samada tuk ganti perdana atau waja..blh tlg risik2 x..hehehehe

    • japang slipor on December 30, 2009 at 3:42 pm
    • Reply

    http://www.theophiluschin.com/?p=143
    benarkah ini proton waja/impian

    • kyuuroku on February 27, 2010 at 9:02 pm
    • Reply

    buat la design cane pon,
    dah tentu x sehebat toyota,honda,nissan..
    hampehh…

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.