Proton Design: Barang Baik Akan Datang!

newsav-photo004

Proton Design ini adalah jabatan yang bertanggungjawab dalam merekabentuk kereta Proton. Dengar kata Proton akan membuat pengumuman terkini mengenai halatuju dan bahasa rekabentuknya untuk produk masa hadapan. Saya pun tak tahu bila tapi ini dari sumber yang kukuh. Tunggu je lah.

Sumber gambar: Proton Cars UK

-Mak Uia-

Muhammad

22 Comments

  1. eh apasal xramai bg komen nih?? cuti krismas kah?? biasanya klu crita pasal proton msti panass jee…

  2. smoga proton brjaya membawa perubahan & mberi yg trbaik ntuk rakyat m’sia. tp jgn la taruk harga merapu mencarut. kesian la kat kami golongan marhain nie.

  3. Firza
    Pasak macam rumah lama, mana guna paku. Susah juga kedai hardware zaman dulu cari makan macam ni.

    smut liar
    Tak faham. Macam lirik lagu je ayat lu.

    Han
    Huh, bahasa falsafah. Lagi gua tak faham.

    jeremy_kapur
    Okla tu. Gua tau le keje Ah long. Lu jaga2, masuk 360 baru tau.

    strokeboi
    Selagi Proton tak buat kereta macam Veyron macamana gua nak beli.

    Rim sukan sudu
    Ah lu tak habis2 Matrik. Ada kenangan pahit ke?

    Rim sukan sudu
    Confirm ada kenangan pahit lu ni.

  4. kalo sumber ni kukuh macammane bleh tak tau bile????? macammane aku nak tunggu????? jawab matpon…

  5. Kuat jugalah. Blog pesaing pun ada entri juga psl ni. Kalau sumber dari matpon tak boleh percaya.

  6. Satu lagi, harap2 PROTON akan ada TUNING EXPERTISE macam Toyota dengan TRD, NISSAN dengan IMPUL & NISMO. …

  7. Btl3!! marah tndaye syg!! so, keep it up to da highest!!
    Luv u PROTON…
    (dalm game PS3, grnd turismo5-bukn proloque yee- dgr2 proton car was listed, usha2 ckit mat…kongsi info!!)

  8. Fuh..giler gempak bai..kete proton tersenarai dalam game GT 5 tu…bawah ni antara kete yang mas0k dalam game ni…

    PROTON
    Proton Savvy ‘05
    Proton Wira/Satria 3Door ‘04
    Proton Satira Neo 1.6 [M/T] ‘07
    Proton Satria 1.8 GTi ‘01
    Proton Wira/Putra Coupe ‘03
    Proton Wira Sedan ‘04
    Proton Wira 5Door ‘05
    Proton Gen2 5Door ‘05
    Proton Saga ‘04
    Proton Waja/Impian ‘04
    Proton Waja/Impian BTCC Touring Car ‘02
    Proton Perdana ‘04
    Proton Juara Micro Van ‘04
    Proton Arena Pickup ‘04
    Proton Iswara Sedan ‘04
    Proton Waja Chancellor ‘06

    korang bayangkan la korang bikin saga atau wira untuk resing dengan kete2 besa mcm ferrari, lamb0ghini…huhu…
    tapi kete per0dua xde 1 p0n….jd xde myvi la untuk dibikin….hahahaha….pass0 ade la…

    kal0 xcaye korang ley jenguk laman web ni>>>>http://www.zerotohundred.com/newforums/automotive-news/181936-ps3s-gran-turismo-5-complete-list-of-cars.html

  9. So.. mrilah kta hrapkn en.Azlano besama design team die bt design yang lebih tarbaik! X gitu mak uia, mtpon?

    matpon
    yela… waja chansellor wat racing!! stripe stiker rimau!! hahaha..

  10. aku dgr cite mitsubishi lancer GT sbg asas design baru tul model keluaran terbaru proton..samada tuk ganti perdana atau waja..blh tlg risik2 x..hehehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *