Peugeot 107: Keciknyeeee!

Peugeot 107 Millesim

Peugeot yang kecil dengan bumper depan pelik semacam yang sekutu tengok ini namanya 107 Millesim. Rasanya kereta ni spesis Kelisa, buat jalan bandar dan masuk autoshow sekali sekala. Enjin dia 1.0 liter 12V saja dan walaupun kecil tapi jangan main-main dia punya senarai barang standard memang buat kereta lagi besar tersipu-sipu malu. Dia ada ABS, Electronic Brake Force Distribution [EBFD], Corner Stability Control [CSC] dan empat SRS. Ada 2 varian yang ditawarkan iaitu model 3 dan 5 pintu.

Siapa yang tempah bulan Jun dapat telefon bimbit Nokia 5230 percuma dan harga dia pula tak sampai 10 ribu pound. Model 3 pintu lebih kurang 9.5 ribu pound dan model 5 pintu pula 9.9 ribu pound. Harap Matpon tukar jadi duit RM bila entah baru siap.

Kalau sekutu nak tau, Peugeot memang kereta sedap, kalau free-free cuba pergi tengok Pug 308 tu. Lain feel dia.

Foto: Newspress/Peugeot.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • on 11/06/2010 at 12:15 PM

    Dah mcm Smart For Two & Smart For Four jerk…stendet la kete Europe sumer kena ade complete…kete buatan mesia je spec cam haram…cuba tgk kalo versi import plak…complete sumer…wa ckp lu…ade betui ka Mak UIA?

    • amid on 11/06/2010 at 1:04 PM

    Bumper depan dia cam mulut ikan tapah pun ada…

    • azwan nbs on 11/06/2010 at 2:12 PM

    CaparZo
    gua setuju sama lu….
    tak adil betol…

    kete tu senyum lebau…

    • eZaM on 11/06/2010 at 2:49 PM

    setuju ngn caparzo….
    tgk saga uk spec…de sunrup tu walaupn manual…pusing pkai tgn….

    • pelug on 11/06/2010 at 4:56 PM

    sedap jugop layan wat layan rally x nih…..

    • Firza on 11/06/2010 at 8:42 PM

    peh…lgi satu sedap…..

    • ex-Z2H on 11/06/2010 at 10:52 PM

    tak silap ako la…keta ni pakai platform yang sama dengan Toyota iQ…

    • megat putra kuning on 12/06/2010 at 1:17 AM

    pinjm test bwk…

  1. hm…tak kesah la…tapi tunggu la 2,3 bln lagi…jadi le naza kete ni…naza apa lak ek??naza mat pon…harge rm65k..amacam?

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.