Perodua Sumbang Baucar RM250 – RM450 Kepada 9,400 Pekerja

Masjid Perodua 2015.01

Sebagai inisiatif membantu pekerja dalam masa yang mencabar, Perodua menyumbangkan baucar membeli-belah berjumlah RM250 hingga RM450 kepada 9,400 pekerjanya di seluruh negara.

“Dengan peningkatan kos hidup, kami mengambil langkah yang terbaik untuk membantu staf kami. Kami percaya baucar membeli-belah ini dapat membantu terutama sekali bagi mendapatkan barang keperluan sempena Ramadan dan Aidil Fitri,” kata Datuk Aminar Rashid Salleh, Presiden dan CEO Perodua.

Baucar membeli-belah itu boleh ditebus di pasar besar terpilih.

“Penerima baucar adalah staf yang telah menerima pengesahan kerja dan di dalam kategori bukan eksekutif dan eksekutif junior dan kami berharap ianya akan digunakan untuk kebaikan famili dan yang tersayang,” kata Aminar.

Masjid Perodua 2015.02

Selain daripada itu, Perodua turut menambah baik kemudahan pekerja dengan membina Masjid dan pusat jagaan kanak-kanak di Ibu pejabat Perodua di Sungai Choh yang dijangka akan beroperasi pada tahun depan. Masjid tersebut yang mampu memuatkan 4,000 jemaah turut dibuka untuk komuniti berhampiran.

Perodua mempunyai 11,000 staf di 6 syarikat iaitu Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (syarikat induk), Perodua Auto Corporation Sdn Bhd, Perodua Manufacturing Sdn Bhd, Perodua Engine Manufacturing Sdn Bhd, Perodua Global Manufacturing Sdn Bhd dan Perodua Sales Sdn Bhd.

 

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.