Perodua Axia Dilancarkan Dengan 13,500 Tempahan dan Harga Baharu

AXIA_GREEN_1_4_LEFT

Kuala Lumpur, 15 September: Perodua melancarkan model kesepuluh mereka, Axia dengan 13 500 tempahan sejak tarikh tempahan dibuka pada 15 Ogos lalu dan lebih menarik model kompak itu turut didatangkan dengan harga baharu.

Perodua Axia mencipta sejarah sebagai kereta cekap tenaga (EEV) pertama negara dan juga rekod baharu dari jumlah tempahan yang diterima. Perodua Axia dilancarkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Dato’ Muhyiddin Mohd Yasin di KL Convention Centre.

image

Axia boleh dipandu sejauh 21.6km/l, luas dan dibekalkan dengan pelbagai ciri-ciri unik mengikut keperluan rakyat Malaysia dan lebih menarik dengan kos pemilikan yang rendah dari RM24,600 hingga RM42,530.

“Kami percaya bahawa Perodua Axia adalah tawaran yang kompetitif di rantau ini dan merupakan salah satu sebab nama Asia dipilih di samping model ini juga adalah standard baharu untuk kami.”

“Standard itu boleh dibahagikan kepada empat 4 teras (4E) iaitu mesra alam, luas untuk sebuah kereta kompak, senang dipandu dan ekonomikal,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, Datuk Aminar Rashid Salleh.

Perodua Axia Price List 2014

Perodua Axia ditawarkan melalui 4 varian iaitu Standard E, Standard G, Special Edition dan Advance. Axia juga dilindungi dengan 5 tahun waranti – suatu yang baharu untuk Perodua. Terdapat 8 warna pilihan iaitu Ivory White, Glittering Silver, Ebony Black, Moonlight Blue, Cherry Blossom, Lemon Grass Green, Sunflower Yellow dan Lava Red.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.