Perhatian Kepada Pemilik Proton Inspira dan Exora CPS: Kereta Anda Perlu Diperiksa dan Berikut Adalah Tindakan Susulan Yang Diperlukan

wp-1464016310441

Jika anda atau mengenali sesiapa yang memiliki Proton Inspira dan Exora CPS, sila ambil maklum bahawa kedua-dua model itu perlu diperiksa semula.

Pengumuman ini dibuat susulan kenyataan yang dibuat oleh Mitsubishi Motors Japan (“Mitsubishi”) pada 18 Februari 2016 di mana pengeluar itu mengumumkan pemanggilan semula model-model terpilih di seluruh dunia bagi kerosakan pada suis indikator.

Memandangkan Proton Inspira diasaskan dari Mitsubishi, PROTON Holdings Berhad (“PROTON”) ingin mengumumkan pemanggilan semula unit yang dikeluarkan dari tahun 2010 sehingga 2014 yang mempunyai suis indikator oleh Mitsubishi. Panggilan ini melibatkan kira-kira 20,330 unit Proton Inspira.

 

image

Pada masa yang sama, PROTON turut mengambil kesempatan ini untuk menasihati pemilik Proton Exora CPS 1.6 yang dikeluarkan dari tahun 2009 hingga 2015 atau kira-kira 90,000 unit Proton Exora CPS 1.6 untuk membuat
pemeriksaan pada laluan saluran bahan api di bahagian enjin kenderaan mereka.

Oleh itu, semua pemilik Proton Inspira dan Exora dinasihatkan untuk membuat temujanji dengan pusat servis  terdekat bagi pemeriksaan lanjut.

Mengenai kos pula, pemilik tidak perlu bimbang kerana semua kos pekerja dan bahagian-bahagian yang berkaitan dengan isu-isu ini akan ditanggung oleh pihak PROTON.

Pelanggan disarankan untuk menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan PROTON di talian 1-800-888-398 atau e-mel kepada customercare@proton.com untuk sebarang pertanyaan dan bantuan.

 

Proton-Inspira-Super-Premium-R3-2014.02

Pelanggan juga boleh melayari laman web www.proton.com untuk maklumat lanjut atau ke laman mikro di www.carinquiry.proton.com untuk mengenalpasti sekiranya kereta anda terlibat dalam pemeriksaan ini dan membuat temujanji dengan pusat servis terdekat.

PROTON ingin merakamkan setinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua pelanggan di atas sokongan mereka dan syarikat akan memaklumkan perkara ini kepada semua pelanggan yang terlibat.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.