PENUTUPAN HENTIAN KLK SEBELAH GOMBAK UNTUK KERJA NAIKTARAF

pelan-penutupan-hentian-sebelah-gombak

Bagi meningkatkan lagi tahap keselesaan pengguna lebuh rayanya, ANIH Berhad, pemegang konsesi bagi komponen Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (KLK) akan menjalankan kerja menaiktaraf lorong dan kawasan parkir melibatkan penutupan di Hentian Sebelah Gombak (menghala Kuala Lumpur).

Bagi memberi ruang kepada pelaksanaan kerja berkenaan, penutupan laluan masuk ke hentian itu akan dilaksanakan secara dua peringkat bermula 9 November ini.

Peringkat 1: 9 & 10 November 2016 (24 jam)
Penutupan kawasan parkir lori, Hentian Sebelah Gombak. HANYA kenderaan ringan sahaja dibenarkan masuk ke hentian sebelah pada tarikh tersebut.

Peringkat 2: 14 – 17 November 2016 (24 jam)
Penutupan sepenuhnya Hentian Sebelah Gombak. Ini juga melibatkan penutupan sepenuhnya fasiliti seperti gerai makanan/minuman, surau dan tandas.

Sehubungan itu, ANIH Berhad menasihatkan orang ramai supaya berhati-hati dan mematuhi semua papantanda serta arahan petugas dilokasi. Mesej penutupan turut di paparkan menerusi papan tanda elektronik (VMS) di sepanjang lebuh raya bagi membolehkan pengguna membuat persediaan awal dengan berhenti di kawasan R&R atau hentian sebelah yang lain, jika perlu.

Untuk sebarang maklumat, sila ikuti Facebook: Lebuhraya Pantai Timur dan Twitter @LPTTrafik bagi mengetahui status dan keadaan terkini serta merancang perjalanan di sepanjang jajaran lebuh raya di bawah kendalian ANIH Berhad.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.