PEMENANG BERTUAH BAWA PULANG SEBUAH VW POLO SEDAN UNTUK AIDIL FITRI

VW Polo Sedan 2014.01

KUALA LUMPUR, 18 Julai 2014 – Volkswagen Malaysia dan pereka fesyen terkenal, Melinda Looi bergabung untuk menawarkan peluang kepada rakyat Malaysia memandu pulang sebuah jentera berkejuruteraan Jerman, Polo Sedan baharu pada musim perayaan ini yang selari dengan kempen “Safe & Stylish Balik Kampung”.

Dipilih daripada lebih 6,000 penyertaan, Ahmad Amirul Ehsan bin Alias dinobatkan sebagai pemenang kempen “Safe and Stylish Balik Kampung”. Replika kunci telah diserahkan kepada beliau pada satu majlis penyampaian hadiah sempena pameran jenama ‘Volkswagen On Tour’ di pusat beli-belah Paradigm Mall di Kelana Jaya.

Ahmad yang datang dari Rawang tidak dapat menyembunyikan keterujaannya selepas terpilih sebagai pemenang. “Saya amat terkejut dan teruja apabila mendapat tahu bahawa saya telah memenangi sebuah Volkswagen Polo Sedan baharu. Saya memang ingin memiliki sebuah kereta Volkswagen sejak sekian lama. Jadi, sangat mengagumkan apabila impian saya itu menjadi kenyataan pada Hari Raya ini. Saya sangat bersyukur kerana berpeluang memiliki sebuah kereta Volkswagen.”

Pengarah Pemasaran dan Komunikasi Volkswagen Malaysia, Petra Schreiber berkata, “Kami mengadakan satu kempen yang bertemakan gaya dan keselamatan kerana kedua-dua elemen ini selari dengan jenama Volkswagen. Kami benar-benar gembira kerana dapat berkongsi keseronokan memiliki dan memandu sebuah kenderaan Volkswagen dengan pemenang bertuah ini sempena sambutan musim perayaan kali ini.”

Dilancarkan di Malaysia pada tahun 2013, Polo Sedan yang dipasang tempatan menawarkan prestasi mengujakan menerusi kuasa tork terbaik dalam kelasnya iaitu 153Nm @ 3,800rpm. Polo Sedan yang dibina dengan kejuruteraan Jerman itu turut menyediakan penjimatan bahan api mengagumkan – menawarkan gabungan penggunaan bahan api sekitar 6.5 liter bagi setiap 100km atau 15.4km seliter. Ini menjadikannya kenderaan yang sempurna untuk pemanduan harian di kawasan urban atau luar bandar.

Polo Sedan dilengkapi ciri keselamatan yang impresif termasuklah dua beg udara di hadapan dan sisi, Intelligent Crash Response System (ICRS), sistem brek anti-kunci (ABS) dengan Brake Assist (BA), tingkap keselamatan pada keempat-empat pintu, tali pinggang keledar tiga poin standard untuk semua penumpang, cagak tempat duduk kanak-kanak (ISOFIX) dan sistem penggera anti kecurian demi keselamatan maksimum sepanjang masa.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.