Ocelot: Trak Peronda Perang

Ocelot

Trak yang penuh dengan besi ini ialah Ocelot, dibangunkan oleh Force Protection Europe dan Ricardo untuk Kementerian Pertahanan UK [MoD]. Trak ini boleh digunakan untuk bersiar-siar sambil meronda dalam pekan untuk membuat tinjauan masa peperangan. Memandangkan sekarang ini lokasi perang banyak berlaku dalam bandar jadinya trak macam ini lebih bersesuaian.

Ocelot telahpun menjalani ujian letupan, balistik, dan pengemudian sejak tahun lepas lagi. Menggunakan desain modular, trak ini boleh diubah dalam masa 2 jam untuk pelbagai fungsi seperti rondaan, sokongan tembakan dan perlindungan logistik.

Paling bagus, Ocelot tetap boleh bergerak walaupun satu tayar hilang.

Foto: Newspress

-Mak Uia-

ps: Kena pulak entri ini dengan musim komando lawan publik.

Silakan kongsi:

11 comments

Skip to comment form

    • h369 on 02/06/2010 at 8:25 AM

    trak nielah kalo masok bando buat propaganda

    • orang minyak on 02/06/2010 at 9:59 AM

    trak neh dah mcm kete kebal…neh bkan nak pegi ronda neh tros g perang pon boleh dah…huhuhu

    • on 02/06/2010 at 10:08 AM

    Kalo ilang empat2 tayar leh jalan lagi tak?

    • jual air soya on 02/06/2010 at 10:35 AM

    klu ilang 1 stereng bleh jln lg tak?huhu…

    • pendita_gila on 02/06/2010 at 3:51 PM

    gua terasa keilangan sesuatu

    • GABAN on 02/06/2010 at 7:45 PM

    BODYKIT ADA JUAL KA? TARUK KAT KEMBARA GUA GEMPAK JUGAK NI..

      • on 02/06/2010 at 10:15 PM

      bodykit tak ada jo, jambu batu banyak jual sekrg ni..ni ni ni ni

    • labu on 03/06/2010 at 3:23 AM

    Matpon, sunroof mcm tu kedai mne ade jual? aku nk taruk kt avanza bapak aku.

    • ex-Z2H on 03/06/2010 at 11:27 PM

    OCELOT? lebih kurang OPOCOT je bunyinye…

    • Cekwang on 04/06/2010 at 9:51 PM

    omputih bunyi dia mmg camtu…

    • speed on 05/06/2010 at 12:56 AM

    nama mcm nama character dlm metal gear solid je

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.