NISSAN TEANA 2014 KINI DIBUKA UNTUK PREBIU

Nissan Teana 2014.01

Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd. (ETCM) kini sudah mula menerima tempahan untuk Nissan TEANA serba baharu yang bakal dilancarkan tidak lama lagi di Malaysia.

Bagi Nissan TEANA serba baharu generasi ketiga ini, setiap inci dan perincian kereta ini telah dihasilkan dengan teliti untuk mereka yang menghargai perkara lebih baik dalam hidup. Rekaan yang bergaya dan kemas, inovasi termaju serta kemewahan telah digabungkan dengan sempurna demi menawarkan pemanduan luar biasa yang mewujudkan “Drive to Greatness” (Memacu ke Arah Kehebatan) – selari dengan tagline Nissan TEANA serba baharu.

Nissan TEANA serba baharu menyerlahkan penampilan premium dan berkualiti tinggi. Ia hadir dalam tiga varian: 2.5XV, 2.0XL dan 2.0XE. Penampilan keseluruhanNissan TEANA serba baharu telah dipertingkatkan, terima kasih kepada garis karekter tajam yang bermula dari bahagian hadapan hingga ke belakang yang mencetuskan aliran momentum. Gril hadapan yang menyerlah pula diletakkan di antara lampu utama yang sedikit condong. Profail kereta yang kemas adalah hasil daripada aspek aerodinamik yang telah ditambah baik.

Saya percaya Nissan TEANA serba baharu yang memiliki penampilan sedan premium dan berkualiti akan menarik minat para pelanggan, terutama golongan usahawan muda dan berjaya. Menawarkan gabungan gaya, prestasi dan nilai yang seimbang, ia akan terus menjadi salah satu sedan eksekutif paling popular di Malaysia,” kata Pengarah Eksekutif Edaran Tan Chong Motor, Dato’ David Chen.

Nissan Teana 2014.35

Dikuasakan oleh enjin QR25DE yang baru dibangunkan, kuasa tork pada julat rendah dan sederhananya telah ditambah baik dengan kebuk pembakaran serta emisi lebih efisien. Enjin penuh kuasa ini dilengkapi Twin C-VTC (Twin Continuously Variable-valve Timing Control) untuk dipadankan dengan pelbagai kondisi enjin. Pada masa yang sama mengoptimumkan penjimatan bahan api, menawarkan pengalaman pemanduan lancar dan lincah di bandar, serta pecutan yang berkuasa dan mudah untuk memotong kenderaan lain di lebuh raya.

Sama seperti tempat duduk pesawat kelas pertama, Nissan TEANA serba baharu hadir bersama Reka Bentuk Tempat Duduk “Diinspirasikan kepada Graviti Sifar” yang membantu mengurangkan beban pada otot dan tulang belakang serta memperbaiki aliran darah. Sekali gus mengurangkan kepenatan jika memandu dalam tempoh yang lama dan memastikan pengalaman pemanduan yang selesa. Bunyi bising di dalam kabin Nissan TEANA serba baharu juga telah dikurangkan secara signifikan.

Untuk meningkatkan pengalaman premium Nissan TEANA serba baharu, ia dilengkapi Sistem Audio Premium BOSE dengan sembilan pembesar suara yang menawarkan kualiti bunyi keliling yang mengagumkan.

Menyentuh tentang aspek keselamatan, Nissan TEANA serba baharu didatangkan dengan rangkaian ciri kemudahan dan keselamatan yang inovatif. Ini termasuklah 6 beg udara SRS, Hill Start Assist (HSA), Active Understeer Control (AUC), Anti-Lock Braking System (ABS), Electronic Brake-force Distribution (EBD) dengan Brake Assist (BA), Vehicle Dynamic Control (VDC) dan Traction Control System (TCS).

Nissan TEANA serba baharu dipasang di Malaysia di Kilang Serendah milik ETCM yang dilengkapi dengan beberapa teknologi pengilangan termaju.

Nissan TEANA serba baharu hadir dalam lima warna; biru (Storm Blue), perak (Tungsten Silver), hitam (Diamond Black), emas (Bronze Gold) dan putih (Brilliant White).

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.