MSS P2, 2012: Proton R3 Kembali Bersaing!

Pasukan Proton R3 Racing akan kembali berlumba di dalam pusingan kedua perlumbaan Malaysian Super Series (MSS) pada hujung minggu ini di Litar Antarabangsa Sepang.

Dua orang pemandu muda, Syafiq Ali dan James Veerappan akan memandu Proton R3 Satria Neo 1600cc dan mereka merupakan pelumba utama untuk dikalahkan memandangkan mereka berdua menjuarai pusingan pertama yang diadakan semasa GP Petronas pada bulan Mac lepas.

“Kami mempunyai dua pelumba yang sangat berbakat, pantas, komited dan fokus. Pada pusingan pertama mereka berdua telah mempamerkan kemahuan untuk menang dan sebagai satu pasukan, mereka berkerjasama untuk mencapai matlamat tersebut,” kata Prinsipal Pasukan, Tengku Djan Ley Tengku Mahaleel.

Tidak seperti pusingan pertama, pusingan kali ini bakal menggunakan format perlumbaan baharu di mana kedua-dua pemandu perlu berlumba di dalam masa satu jam dan wajib membuat hentian pit dan penukaran pemandu. Untuk itu, Satria Neo yang digunakan telah ditambah baik selari dengan penggunaan format baharu yang diperkenalkan itu.

Silakan kongsi:

1 comment

    • matmus on 24/05/2012 at 12:49 PM
    • Reply

    Wow!

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.