Motor: Yamaha Nouvo LC GP

Yamaha Nouvo LC GP.01

Gambar motor Yamaha Nouvo LC GP ini sebenarnya dah lama dalam simpanan. Memang cun dan setakat ini dah dua orang kawan saya beli, edisi terhad dan mula dijual sejak MotoGP baru-baru ini.

Harganya lebih mahal dari Nouvo LC biasa tetapi nilainya tinggi sebab Valentino Rossi pun dah tunggang dengan Ducati tahun depan. Kira edisi penamat musim sebelum dia berhijrah.

Yamaha Nouvo LC GP berharga dalam lingkungan RM6,800 – RM7,000 bergantung kepada kedai mana yang sekutu tanya. Ada sebuah lagi edisi terhad iaitu Yamaha R1 Rossi Edition, harganya tak payah cerita, boleh beli rumah sebuah.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

22 comments

Skip to comment form

    • Made on 28/11/2010 at 9:45 AM

    Apa plak cite Ego LC..

    • adie on 28/11/2010 at 10:25 AM

    Beli Nouvo LC biase,lepas tu tmpah sticker mcam tu..Amcam??

    1. Lupa nak tulis, Nouvo LC GP ada tulis dalam geran. Tak sama macam Nouvo biasa.

    • encikpadil on 28/11/2010 at 3:18 PM

    fuiyooo, collector’s item la gitu tp x tau la bila value dia nak naik. 10 years? 20 years?

  1. err… GT, betol ke the stig tu sbnrnya maikel sumaker?

    • peminat geartinggi on 28/11/2010 at 10:26 PM

    kepada gear tinggi..

    gambar anda memang menarik.

    boleh tak saya ingin pinta anda buat topik perbincangan teknikal seperti apa yang menarik dengan sistem enjin rally proton, apa yang menarik dengan sistem downforce lotus racing, apa yang menarik mengenai sistem KERS F1 dan kaitannya dengan sistem hybrid kereta komersial.

    • belalang_kontot on 29/11/2010 at 10:23 AM

    pergh…siap tulis kat geran…betul2 rare ni….tp mahal sgt la pulop…

    • sepat on 29/11/2010 at 12:30 PM

    korang nak author geran tu meh sini gua taipkan …nak type R1 utk moto ex5 kalau lu berani

    • pak mat tempe on 30/11/2010 at 11:43 AM

    Gua tetap setia ngan Yamaha Lagenda 110 1st edition (brek dpn drum)
    hahahahaha

    • e-pi on 30/11/2010 at 12:15 PM

    gua plak setia dgn Yamaha Lagenda 3rd gen…

    • madee on 30/11/2010 at 9:40 PM

    gua baru je dapat kan lagenda versi terbaru..he..

    • megat putra kuning on 01/12/2010 at 9:09 AM

    gua vespa je……..

    • 6posen on 01/12/2010 at 10:17 AM

    …gua musang, kelantan…

    • hafiz on 01/12/2010 at 3:24 PM

    smart

    • adam on 23/12/2010 at 8:25 PM

    nouvo lc gp just lbh pada stikers je…yg lain same je….susah nnt dah bosan dgn design kemut nk buang stikers huuhuhu

    • Rahn on 09/03/2011 at 12:22 AM

    Ape beze ngn Nouvo Lc bese..

    • Azizi on 21/04/2011 at 1:28 PM

    uh…xada bezanye.design coverset jer.kat kedai pon da xkuo lg da ni.rossi pon da bla dari yamaha.
    tp aku pernah tengok GP edition LORENZO (99).biar betik???
    baru tu…tp bile tanye kedai lain,jawapan tokey kedai, “eh…ada keluaran tu ker?”
    bler2…

    • badd on 07/03/2012 at 4:27 PM

    mana leh rapatkan eh.. skrg ada lagi x?

    • azwan on 09/03/2012 at 3:34 PM

    em beli nouvo lc biasa pon ok gak kn…. nnt kalau da lma skit tukar kaver set gp edition….

    • febri on 02/08/2013 at 8:24 AM

    boleh dong saya pesan langsung dipaket ke indonesia, berapa harganya ya….terima kasih

    • febri on 02/08/2013 at 8:27 AM

    +6285222926021

    • mohamad faiz on 26/11/2015 at 8:42 AM

    Area mne boh ade edisi nhe..skrang ade lagi x..

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.