Motor: Yamaha Ego LC

Yamaha Ego LC.11

Yamaha, pembuat motor champion sedang galak dengan LC, selepas moped 135 LC dan skuchai Nouvo LC kini mereka memperkenalkan Yamaha Ego LC. Enjin bersesaran 125cc pada motosikal ini didatangkan dengan radiator cecair pendingin, standard pertama seumpanya dalam kelas skuter kecil.

Yamaha boleh diibaratkan sebagai Toyota dalam dunia motosikal, setiap produknya memang laris dan untuk info Yamaha turut membangunkan enjin untuk Toyota.

Sekarang ini adalah momen-momen indah pembuat motosikal kerana jualan yang meningkat seiring dengan peningkatan harga petrol dan tahun depan beberapa model menarik akan dilancarkan sebagai reaksi kepada keadaan ini.

Yamaha Ego LC boleh dimiliki dengan harga RM5,800 bergantung kepada tawar-menawar dengan pemilik kedai.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

19 comments

Skip to comment form

    • baii on 18/12/2010 at 2:04 PM

    beli modenas, takde orang curik

    • Matpon on 18/12/2010 at 2:19 PM

    woi baii jom resing. ajak mat kacau kuntau.

    • exJAVANESE on 18/12/2010 at 3:03 PM

    mat kacau pakai Rx7 lg ke?? oopss..silap..Rxz..hohoho

    • smut_liar on 18/12/2010 at 3:36 PM

    jgn nak resing je mat…
    ajak p surau ok gak…kih….3x

    • Matpon on 18/12/2010 at 3:37 PM

    ooo sedap yer kutuk gua yer takper yer.

    • extra5 on 18/12/2010 at 8:35 PM

    honda ex5 still popular….. hohoho

    • slockbrooke on 18/12/2010 at 10:10 PM

    mat kacau patut jual tiara bli motor nih wak resing..apa barang layan tiara nut 3..wakaka…

    • sepat on 20/12/2010 at 9:15 AM

    boleh korang bagi review sikit bila motor letrik ni nak launch besar-besaran? gua minat nak angkat satu bawak pi surau .. tapi make sure boleh pergi up to 100km leceh nanti nak ngecas aje keja nanti

    • belalang_kontot on 20/12/2010 at 10:05 AM

    sepat, tak silap gua LC ni bukan motor letrik…die pakai minyak cam bese je….maksud mak uia adalah org nk jimat minyak, diorang tak nek kete,so bli moto…huhu…

    baii, lu mmg bes la…ada 2 mpv pastu pakai modenas ct100…huhu…

    • baii on 20/12/2010 at 2:20 PM

    pembetulan, ct110. naik 100kmh bergegar skrotum.

    • sepat on 20/12/2010 at 3:28 PM

    belalang kontot

    itu gua sedia maklum .. maksud gua .. bila msia ni nak produksi besar-besaran motor elektrik ni?

    lagi satu soklan cepumas katberita tu ..camne korang nak konvert CC ke hybrid utk kira road tax hahaha … gua saspek rega roadtax hybrid ni pun rega mau mcm hybrid jugak

    • belalang_kontot on 20/12/2010 at 4:42 PM

    bai:ops…sori…kurang 10cc…hehe…baii, buku civic ade lagi tak?

    sepat:hoho…ok2…eh, sekarang ni roadtax die kire camne?tak sama ngan roadtax enjin biase ke?

    • HeLMi on 20/12/2010 at 4:47 PM

    gua nak trade in skuter moskito gua kedai takmo…ceh…

    • jaa on 20/12/2010 at 10:43 PM

    caparzo:mmg dia smau amik,sbb dia xnk kne demam denggi..

    • jaa on 20/12/2010 at 10:44 PM

    *xmau

    • HeLMi on 21/12/2010 at 6:30 PM

    jaa : nyamuk hijo gua power wooo…hahaha

    • atin on 16/04/2011 at 4:29 PM

    giler comey sgt scooter ego lc ney…..
    brminatnye…..

    • matpet on 14/11/2011 at 11:19 PM

    Bilakah yamaha malaysia nak keluar kan edisi EGO LC LIMITED EDITION ?

    • mayuchi on 26/06/2012 at 5:06 AM

    ha’ah,nk trade in nyamok amik ni,alaahai,sshnye kdai nk trime..hmm~amek er6 jlaa..huhu~

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.