Minyak RON97 Turun 10sen!

Rasionalisasi Subsidi

Minyak turun 10sen der. Hehehehehe. Entah apa pasal gua senyum pun tak tau. Minyak RON97 yer brader sekarang dah jadi 2.80. Gua sekarang tengah buat anjakan paradigma. Tapi sebelum tu gua kena faham betul-betul dulu apa maksud anjakan paradigma. Gua rasa ni ada kena mengena dengan konsep ubah gaya hidup. Oklah. Selamat isi minyak. Gua dengar sekarang orang tengah sibuk-sibuk nak launching Myvi. Gua aje yang tak sibuk maklumlah taste gua supercar. Hnsssss hnssssss hnssss.

Sekian. Babai.

-Matpon-

Silakan kongsi:

25 comments

Skip to comment form

    • C27 on 16/06/2011 at 8:07 AM

    semalam lagi gua dah test drive myvi baru..

    • belalang_kontot on 16/06/2011 at 8:31 AM

    amacam?bes ke myvi baru min?enjin 1.3 gak kn?

    • jabroni on 16/06/2011 at 8:52 AM

    Myvi baru D54T Malaysia…. 1.3, 1.5
    Passo Hana baru D50T Japan…. 1.0, 1.3

    • C27 on 16/06/2011 at 10:09 AM

    1.3 lagi.. yang 1.5 punya kasik tunggu dulu..showroam yang gua pergi semalam tu menerima 140 buah tempahan..90 orang dah bersedia nak menerima myvi baru ni..gila banyak orang booking

    • sepat on 16/06/2011 at 10:38 AM

    10 sen jer? turun laa 70 sen nanti gua undi UPCO hehe

    • C27 on 16/06/2011 at 10:42 AM

    woi sepat, bila trade-in myvi lama dengan myvi baru ni??

    • sepat on 16/06/2011 at 1:31 PM

    x mampu woi… byk komitmen.. pakai aje laa myvi buruk ni kes kes kes

    • HeLMi on 16/06/2011 at 2:22 PM

    kasi turun RON95 la kalo berani…ye daaakkk
    gua tak sabar nak test drive Ford Fiesta ni…hahaha

    • belalang_kontot on 16/06/2011 at 3:58 PM

    pergh..gile kentang org minat myvi ni…
    weh matpon.bilenye GT nak wat gathering…
    gua nak gak kenal2 skru2 ngan sekutu2 GT…

    p/s:jeles gua kat sepat sebab name die ada mention dalam MK…
    huhu…

    • sepat on 16/06/2011 at 5:17 PM

    sape mention nama gua dalam MK? MK tahun bila tu?/ cisss kena carik ni keh keh keh

    • aula nizan on 16/06/2011 at 5:24 PM

    10sen untuk RON97 !!! kentang jadah apa barang !!!

    • C27 on 16/06/2011 at 5:36 PM

    ah sepat memang..dia mana ada baca MK lagi dah sekarang ni..dia sibuk baca buku panduan haji..dengar kata dapat pergi tahun ni

    • megat putra kuning on 16/06/2011 at 5:51 PM

    setakat 10 sen……mls nk komen…..

    • megat putra kuning on 16/06/2011 at 5:55 PM

    turun 1.50 truss…bran ke x…xleh shopping le bigmomma…..

    • sepat on 16/06/2011 at 6:10 PM

    C27

    tahun 2013 la doa cepat gua kesana.. tahun depan tak dapat servis tak cukup so takleh enjoy cuti 15 hari free heheeh..

    • pendita_gila on 17/06/2011 at 1:11 AM

    gua memerhati je lu org komen ni..gua sibik niaga angy bird ekekekeke lu org tgk blog kdi gua…bella-eddshop.blogspot.com…
    amacam gua dah terpesong jaoh…
    sepat sama min sila2 beli kasi penuh kete lu org ekekekeke

    • Norman on 17/06/2011 at 5:49 AM

    turun 10 sen je?Ckit hari gua isi Ninja 250R full tank nak dekat 41 ringgit pakai RON97,,

    • HeLMi on 17/06/2011 at 9:07 AM

    Sepat mmg glamer der…jgn ler jeles..semoga berjaya ke tanah suci secepat mgkn…Amin
    P_G : lu jual patung angry bird ke?

    • innuyasha on 17/06/2011 at 9:13 AM

    minyak ron95 turun,baru sya nk komen…

    • sepat on 17/06/2011 at 12:21 PM

    pendita gila

    itu kepala angry bird made from where? siam ker?

    CZ- aminnnnnnnnnnnnnnnnnn hehe

    • Alteja on 17/06/2011 at 3:05 PM

    Sepat, aku tak kisah ko nak pegi Haji bila. Persoalan sekarang, mana nama ko yg hensem tu.
    PAsal Ron97, adala jugak turun. Yg pasti Wira aku tetap setia (buat masa ni) dengan Ron95

    • sepat on 17/06/2011 at 3:36 PM

    Alteja

    mana nama? cehh gua pun tak paham apa soklan lu ni keh keh keh

    • cb400vtec on 17/06/2011 at 5:56 PM

    alhamdulillah turun..
    syukur2..

    • Cekwang on 18/06/2011 at 7:25 AM

    Aku naik moto jerr….

  1. apa Viva ni nak buat ?.http://gilamodified.blogspot.com/2011/06/viva-di-luca.html

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.