MINI Countryman JCW Design Edition – Edisi Khas Sempena Tahun Baru Cina 2017

Sempena meraikan kedatangan Tahun Ayam, MINI Malaysia memperkenalkan MINI Countryman JCW Design Edition yang baru dan bergaya. MINI Countryman edisi terhad baharu itu adalah hasil inspirasi kejayaan MINI dalam menawarkan pemanduan mengujakan. Ia menampilkan rekaan agresif untuk meneroka apa jua keadaan dan pada masa yang sama menjadi model aktiviti aktif premium kompak untuk kegunaan harian.

Ketika memperkenalkan varian baharu MINI Countryman itu, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia, Han Sang Yun berkata, “Sekali pandang sahaja, anda sudah tahu bahawa MINI Countryman JCW Design Edition ini memiliki penampilan yang mantap. Ia direka untuk para peminat MINI dan diinspirasikan oleh prestasi dan sukan bermotor. MINI baharu ini menyerlahkan ekspresi John Cooper Works dengan penuh rasa bangga dan memberi inspirasi terhadap semangat kembara dalam diri kita semua dengan bergaya.”

Kit Aerodinamik John Cooper Work

MINI Countryman JCW Design Edition dengan Kit Aerodinamik John Cooper Works menampilkan kereta itu lebih mantap dan berkuasa yang memberi refleksi terhadap warisan sukan bermotor John Cooper Works. Kit penuhnya merangkumi spliter hadapan, skirting sisi, peresap belakang dan kemasan pintu yang membuatkan kereta ini kelihatan begitu sporty serta maskular berbanding model standard.

MINI Countryman JCW Design Edition baharu juga dipasang dengan jalur John Cooper Works Sport Stripes yang selari dari bahagian hadapan hingga ke belakang serta pada sisi kereta. Ini memberikan MINI penampilan yang lebih agresif dan mantap.

Bukan itu sahaja, MINI Countryman JCW Design Edition menjadi satu-satunya MINI yang menawarkan lampu projektor LED MINI pada pintu yang boleh ditukar dan berfungsi ketika masuk dan keluar dari kereta.Sebaik sahaja pintu dibuka, satu grafik akan dipancarkan ke permukaan jalan. Selain logo MINI, ia juga hadir dengan rekaan bendera Union Jack dan John Cooper Works.

Nadi Kuasa – 190hp,7.8 saat, 212km/j, 240Nm dan 260Nm.

Di samping penampilannya yang menyerlah, MINI Countryman JCW Design Edition juga menawarkan dinamik pemanduan go-kart yang tiada tandingan apabila dijana oleh enjin berkuasa 190hp. Ia mampu mencatat kelajuan 100km/j dari kedudukan pegun dalam masa hanya 7.8 saat dengan pecutan maksimum 212km/j. MINI Countryman JCW Design Edition juga menawarkan kuasa tork mencecah 240Nm hingga 260Nm dengan Fungsi Overboost.

Dalaman

Di bahagian kabin, MINI Countryman JCW Design Edition baharu menawarkan pilihan elemen reka bentuk dan fungsi yang baru. Ini termasuklah MINI Visual Boost dengan skrin LCD warna beresolusi tinggi bersaiz 6.5 inci. Kereta ini turut dipasang dengan stereng sports dibalut kulit dengan Paddle Shifter.

Tempat duduknya yang sporty dibalut kulit bersama upholsteri Leather Gravity Carbon Black. Kemasan dalaman Piano Black yang hitam berkilat itu juga menampilkan elemen krom. Sama seperti model MINI yang lain, kereta ini hadir dengan pendingin hawa automatik.

Karekter MINI Countryman JCW Design Edition baharu yang versatil dipertingkatkan lagi menerusi ruang but seluas 350 liter. Ia boleh ditambah menjadi 1,170 liter apabila tempat duduknya dilipat. Setiap tempat duduk belakang yang boleh dilipat dengan konfigurasi 40:20:20 juga boleh boleh ditolak 13cm ke hadapan untuk memberi ruang but yang lebih besar.

Dengan tempat duduk belakang yang boleh dilipat, perubahan susunan tempat duduk boleh dibuat untuk menempatkan lebih banyak kargo tanpa perlu mengorbankan aspek keselesaan penumpang. MINI Countryman JCW Design Edition juga dilengkapi satu lantai kompartmen rata yang menawarkan ruang penyimpanan ekstra dan versatil di bawah lantai kargonya.

Park Distance Control

Dengan ciri Park Distance Control, urusan masuk dan keluar dari ruang parkir yang sempit menjadi lebih mudah. Satu lagi ciri yang sangat membantu untuk pemanduan di bandar dan dapat diaktifkan dengan hanya menekan butang Sport Button, ia akan menukar maklum balas enjin dan kuasa tambahan kemudian disalurkan kepada stereng.

Warna, Waranti dan Harga

MINI Countryman JCW Design Edition didatangkan dalam empat pilihan warna iaitu putih (Light White), merah (Blazing Red), biru (Starlight Blue) dan hijau (Jungle Green).  Semuanya dilengkapi bumbung dan perumah cermin sisi berwarna hitam.

Kereta ini didatangkan beserta Jaminan Perbatuan Tanpa Had selama 5 tahun dengan Servis Berjadual Percuma

Harga runcit (di atas jalan tidak termasuk insurans) MINI Countryman JCW Design Edition baharu yang hadir bersama Jaminan Perbatuan Tanpa Had selama 5 tahun dan Servis Berjadual Percuma ialah RM242,888.00 seunit.

Promosi Tahun Baru Cina

MINI Countryman JCW Design Edition baharu akan hadir di semua pengedar sah MINI di seluruh negara bersama kempen istimewa sempena sambutan Tahun Baru Cina bermula hari ini sehingga 31 Mac 2017.

Sepanjang tempoh kempen ini, semua pengedar MINI di seluruh negara akan menganjurkan rumah terbuka di mana pemilik baharu MINI Countryman JCW Design Edition bakal menerima paket ‘Ang Pow’ dan barangan MINI selepas menjalani sesi pandu uji. Orang ramai juga boleh mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti untuk seisi keluarga.

Berikut ialah 10 gambar MINI Countryman JCW Design Edition

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.