Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi Concept01

Mazda akan mempertontonkan kepada umum Mazda Minagi Concept yang menterjemah bahasa rekabentuk terkini mereka iaitu KODO – Soul of Motion dan juga teknologi baharu SKYAKTIV. Minagi adalah simbol evolusi masa depan Mazda.

Teknologi SKYACTIV dibangunkan untuk mewujudkan keharmonian antara keseronokan pemanduan, keprihatinan terhadap alam sekitar dan juga keselamatan. Sementara rekabentuk KODO pula membangkitkan rasa emosi yang kuat, senang cerita rekabentuk yang ada jiwa.

Sekarang ini rekabentuk kereta pun nak ada jiwa.

Sumber: Newspress

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

8 comments

Skip to comment form

    • encik on 25/01/2011 at 1:01 PM

    macam X6 pun ade..style,style..

    • azwan nbs on 25/01/2011 at 2:22 PM

    hilang jiwa aku nengok kete nie…

    • jelapangPadi on 25/01/2011 at 3:07 PM

    ni kes bos mazda baca MK la nie,korang asyik komen kete skarng xder jiwa,tu yg design kete berjiwa rakyat mcm nie…

    • sepat on 25/01/2011 at 5:01 PM

    agaknya harga mesti boleh kehilangan jiwa.. keh keh keh

    • belalang_kontot on 25/01/2011 at 7:09 PM

    khalid jiwa mampu beli ni…hehehe

    • audi on 25/01/2011 at 9:17 PM

    jiwa kacau…

    • exJAVANESE on 25/01/2011 at 9:43 PM

    Flow of the emotion, translated onto car surface… (opss…gua terkua perkataan falsafah plk..hohoho)

    • HeLMi on 27/01/2011 at 5:03 PM

    mcm kete jukebox…opss…nissan juke skit2

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.