Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Lotus semasa Pertunjukan Kereta Antarabangsa Geneva baru-baru ini memperkenalkan Lotus Evora 414E Hybrid Concept, model berprestasi tinggi yang menggunakan enjin hybrid. Model ini berkuasa 414ps, kelajuan pegun ke 97 km/j bawah 4 saat dan gear 7 kelajuan!

Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Lotus Evora ini menggabungkan teknologi Lotus seperti Lotus Versatile Vehicle Architecture [VVA], kotak gear 7 kelajuan ‘virtual’ dan enjin 1.2 liter Lotus Range Extender. Ianya juga mempunyai 2 motor elektrik berkuasa 207ps setiap satu untuk menggerakkan roda belakang dengan ‘kotak gear’ kelajuan tunggal. Kuasa baterinya boleh membawa kereta ini sejauh 35 batu dan boleh dicas menggunakan kuasa elektrik domestik. Untuk perjalanan jauh dan semasa kelajuan tinggi, LRE akan ‘kick in’, membekal tenaga kepada bateri dan motor elektrik.

Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Warna tembaga pula sengaja dipilih sebagai visual penggunaan sistem elektrikal. Bumbungnya pula diperbuat daripada kaca dengan grafik litar elektrik melengkapi konsep tembaga – elektrikal tadi. Kesinambungan tembaga diteruskan di dalam kereta pada kerusi dan panel instrumen.

Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Lotus Evora 414E Hybrid Concept

Dan untuk pengetahuan sekutu, kereta hybrid seperti ini mengeluarkan bunyi yang sangat perlahan atau hampir tiada dan ini sangat bahaya kepada pejalan kaki dan orang sekeliling. Untuk itu, Lotus Engineering berkerjasama dengan Harman International membangunkan teknologi HALOsonic. Teknologi ini menghasilkan bunyi enjin replika melalui pembesar suara bagi menggantikan bunyi enjin.

Pemandu dapat menikmati 4 opsyen bunyi, dua daripadanya adalah karakter enjin V6 dan V12. Dua lagi adalah bunyi enjin yang di ‘mixing’ dengan bunyian masa depan.

Sumber: Lotus

-Mak Uia-

Ps: Agaknya apa opsyen bunyi enjin Proton Emas?

Silakan kongsi:

12 comments

Skip to comment form

    • belalang_kontot on March 13, 2010 at 8:37 am
    • Reply

    1.2?tak paham…mat…explain sket kat gua yg naif ni…

    • satria_standard on March 13, 2010 at 9:19 am
    • Reply

    wow hybrid 4 sec…mantap, 7 gear mak aii..penin nak tukar, silap2 gear no brape pon dah terlupe, yg x boley bla siap boley pilih sound enjin, agak2 lps ni, on the road mesti ad bunyi kapal terbang kot hahah

    • Han on March 13, 2010 at 11:41 am
    • Reply

    wah, enjin senyap eh..
    buleh la gua pindah malam2, takde orang perasan..

    • HibaT on March 13, 2010 at 8:04 pm
    • Reply

    dah mula la buat benda mengarut…
    bunyi pun nak jadi isu keR???
    ini dah lebih… bia aje la bunyi senyap tu baru sedap dok dalam kereta … alaf baru … x perlu lah nak bising2 sangat… wat sakit telinga aje…

    • jeremy_kapur on March 13, 2010 at 10:53 pm
    • Reply

    kalo gua pakai kete ni gua nak letak bunyi kompang.. meriah siot

    • pendita_gila on March 14, 2010 at 3:59 am
    • Reply

    ??????

    • exJAVANESE on March 14, 2010 at 5:11 am
    • Reply

    adess…dh xdela bnyi… kepishhhh…kepishhh… daa..
    bukak tingkap bsa2, wat bnyi turbo pki mlt je nti…hihihi

    • bLurrr on March 14, 2010 at 5:28 am
    • Reply

    klu guna mp3 buat bunyi ekjos xleh ke?terhibur skit pejalan2 kaki..huhuhu tp mmg gempak..1.2 je,roadtax kompom murah..hehehe

    • bukan-cikgu on March 14, 2010 at 9:45 pm
    • Reply

    tahniah proton !

    • on March 15, 2010 at 10:03 am
    • Reply

    Enjin 1.2 jer ke?…Pastu nnt bunyi ekjoz buat pakai mulut jer…kepish…kepishh…

    • kenaridrift on March 15, 2010 at 10:24 am
    • Reply

    enjin 1.2 rodtax murh, nk bli kete ni kompem jual tanah………..

    • azwan nbs on March 15, 2010 at 2:07 pm
    • Reply

    pehhhhh….

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.