Lekiu: SUV Konsep Daripada Proton

Proton Lekiu.05

Beberapa bulan lepas Proton dan Lotus Engineering telah dilantik oleh Youngman Europestar untuk membina sebuah SUV bagi pasaran China. Memandangkan Proton sudah mempunyai platform Exora, projek ini lebih mudah dan yang menariknya menurut Dato’ Syed Zainal jika permintaan pasaran tempatan kuat kenapa tidak SUV ini dijenamakan sebagai Proton.

Lekiu adalah kereta konsep untuk menerima maklum balas daripada orang ramai, dan jika direliasasikan rekabentuknya mungkin berbeza dari yang dipaparkan ini. Begitu juga dengan kereta konsep Proton lain seperti Tuah. Lekiu cantik tetapi tidak muda dan saya yakin pereka Proton boleh buat lagi true daripada ini.

-Mak Uia-


Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • karuk on 31/12/2010 at 9:13 AM

    SUV Lotus APX ape cer?

    • Matpon on 31/12/2010 at 10:05 AM

    sekarang ni cite bola der. gua pun setat nak stadi macamana nak sepak screw ni.

    • belalang_kontot on 31/12/2010 at 1:50 PM

    cube lu sepak diri sendiri matpon…

    • exJAVANESE on 31/12/2010 at 5:53 PM

    ni ble bwak merembat msuk Rainforest Challenge nih!!

    • smut_liar on 31/12/2010 at 8:37 PM

    nak wat SUV cc enjin mesti besar br btul..
    Campro 2.5 or 3.0 ker..

    • encik on 01/01/2011 at 9:27 AM

    Exora versi Rexton..

    • azwan nbs on 02/01/2011 at 10:17 PM

    cantik…

    • HeLMi on 03/01/2011 at 4:21 PM

    Ha’ahhh…ye tak ye jugak?…Mane pegi Lotus APX tu?…senyap jer…Mak cube korek rahsia …Lu kan baik dgn DSZ…haha

    • Syafiq on 04/01/2011 at 10:02 PM

    sayang btol la proton wat keta konsep wane hitam putih je masa klims ari tu.. kalu dia masukkkan warna metalik, keta ni entu lg menarik jdnya… cuba sesape photoshopkan keta ni nga warne metalik kejap…

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.