KLIMS 2010: Proton Satria Neo R3 Turbo Concept

Proton Satria Neo R3 Concept.38

KLIMS dibuka hari ini untuk media, saya, Syuk, Bard dan Baii ada di sini. Ruang pameran Proton paling menarik dengan pelbagai kereta termasuk model konsep dipamerkan. Saya mulakan dulu siri KLIMS 2010 dengan Proton Satria Neo R3 Concept. Untuk makluman, kereta ini dilengkapi kit turbo pada enjin CPS nya, 200 kuasa kuda!

Spesifikasi Proton Satria Neo R3 [Turbo] Concept:

200 kuasa kuda, 250Nm tork, sistem ekzos R3, pengurusan enjin R3, turbo dengan intercooler, kotak penapis udara R3, suspensi Ohlins, brek AP Racing, roda R3 15 inci, tayar Bridgestone Potenza RE55S separa slick, kit badan R3, karpet R3, kerusi R3, harness Sparco, roll cage, bonet enjin dan panel sisi gentian kaca.

Harga? Tidak jual tetapi sedia dibina untuk pelanggan yang berminat.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

30 comments

Skip to comment form

    • fairi on 02/12/2010 at 1:33 PM

    wohoo~ lawa gak.. i like.. ekeke~

    • azwan nbs on 02/12/2010 at 1:40 PM

    kepada GT

    saye berharap agar GT membuat luputan penoh tentang KLIMS nie ye…tak dpt pegi…huhuhuh

    • strokeboi on 02/12/2010 at 1:44 PM

    trbaik joooo…

    • belalang_kontot on 02/12/2010 at 1:56 PM

    satria nyior memang bes!

    • cb400vtec on 02/12/2010 at 1:57 PM

    yeah…klims..jom ramai2 g ari selasa..cuti awal muharram..
    gua nk dtg pki bju skolah tket rm5 je jo!haa..haa..

    • pendita_gila on 02/12/2010 at 2:08 PM

    terbaik..gua nak jual kete nak amik ni la

    • karuk on 02/12/2010 at 3:33 PM

    hebat proton!

    • C27 on 02/12/2010 at 4:33 PM

    gua amik hafday esok..kalau rajin gua akan buat ulasan gua sendiri dalam fesbuk nanti..kalau lu orang nak baca, jom ramai2 add gua..kehkehkeh..

  1. perghh…klimax gua..arghhhhh….

    • encikpadil on 02/12/2010 at 7:42 PM

    macam best je, hp? rim cap ape tu?

    • din on 02/12/2010 at 10:21 PM

    salam 1malaysia sempena org yang membaca ni berbilang bangsa…
    pertama kali tgk kete ni mcm versi satri neo lotus racing.. tul x cuma dalam warna yang lebih garang.. hitam!!.. percaya x harga die melebihi 115k klau die jual untuk limited aje… bro.. tlg emel spec penuh kete ni blhx.. nnt wa belanje satay hut secucuk.. lagi molek klu kuarkan kat majalah kereta versi klims@spesial edtion…
    mengancam kete ni..

    • encikpadil on 02/12/2010 at 11:19 PM

    concept ni,lau production kang mgkin ada perubahan sket, lau kuar la… limited edition? jgn harga macam haram sudah…

    • Made on 02/12/2010 at 11:54 PM

    Lawa.tp asal bubuh rim kecik?

    • pak pandir on 03/12/2010 at 1:09 AM

    majalah kareta TAS da ada… klims bila lg! mri rmi2 sokong mk klims edition!

    • WajaR3 on 03/12/2010 at 9:34 AM

    wow jahat tol neo turbo ni…memang jahat dgn rim kecik..seat bucket..enjin cpsT >200bhp…

    • cb400vtec on 03/12/2010 at 10:32 AM

    ok la 2 rim kecik..ala2 honda..
    haah eh..MK edisi KLIMS 2010…sokonggg!!!
    tokyo bleh g xkn PWTC xleh lak kn..
    klu MK xnk wat edisi klims,kitorg merusuh..
    MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!

    • GTI on 03/12/2010 at 11:11 AM

    proton mmg hebat..
    malaysia boleh…..
    tp hrge jgn mhl dri evo8 sdh..hahaha..

    • jokong on 03/12/2010 at 2:47 PM

    beraasap ni wei

    • bawang on 03/12/2010 at 5:22 PM

    kalau kete nih nk jual 150k..baik x yah…layan vw golf lagi best..enjin fsi..gear box dsg lagih…kejuruteraan germang

    • HeLMi on 03/12/2010 at 9:52 PM

    Mak…agak2 bape la regenyer nnt…

    • teamsleepnine on 04/12/2010 at 1:52 AM

    harga kalau 120k ok lagi kot…..tapi rase nye kalau di market kan dengan promosi kencang di negara seperti uk dan aussie pasti boleh banyak kan produksi harga lebih murah (90k?,hehehe)…dan pastikan exploit bahawa dua pemandu rally yang cukup gerek(satu dari britain satu dari aussie)memandu untuk proton.

    untuk roda kecik tu dia bagi steering reaction macam go kart!!!!

    break neck punya corner!!!

    • AR80 on 04/12/2010 at 3:54 AM

    tang meter kat dashbord tu mcm x sedap je nak pandang…

    • bos on 05/12/2010 at 11:20 PM

    tu mcm rim racing hart je klu xclap.nk msuk kne byr ke?

    • pak mat tempe on 06/12/2010 at 12:37 PM

    mat
    blanja pak mat tempe 1 kete ni

    • man toba on 06/12/2010 at 1:18 PM

    mcm nie lar bgs..baru lah proton bleh menarik minat org tempatan beli kereta nasional…

    • daus on 04/01/2011 at 5:29 PM

    dapat paip dye sedap nie…

    • tuan farhan on 07/02/2011 at 9:05 PM

    bestnya kalau byk duit……

    • KLOK on 20/03/2011 at 12:15 AM

    takde test drive ke?

    • hilmi on 15/09/2011 at 8:20 AM

    neo ni xd jual kan??tp statement yg (siap dibina kepada pelanggan yang berminat) means proton bole convertkan neo standard jd mcm tu ke??or ad workshop yg boleh buatkan??

    • megatputrakuning on 10/09/2012 at 11:15 PM

    BANGKOK AUTO SALON,BANGKOK AUTOSHOW=POWER DRI KLIMS!!!
    esok2 apa lagi event best kat msia….

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.