KLIMS 2010: Honda Civic Type R Euro

Honda Civic Type R Euro.01

Pada KLIMS 2010 Honda hadir gah dengan mempamerkan Civic Type R Euro, model sport premium yang dibina untuk pelanggan menikmati kenderaan harian tanpa meninggalkan prestasi pemanduan yang mengujakan. Enjin 2.0L yang diaspirasi secara semula jadi [N/A] memberikan pengendalian yang ‘sopan’ dan menyenangkan, output luar biasa 148 kW atau 201PS pada 7,800 rpm, digandingkan dengan transmisi manual 6 kelajuan.

Honda Civic Type R Euro.11

Komponen aerodinamik menjadikan kereta ini kelihatan garang manakala peralatan interior seperti stereng bersalut kulit berdiameter kecil, tombol gear jenis bebola aluminium dan juga kerusi yang menyokong badan menjadikan hubungan lebih ‘intim’ antara pemandu dengan kereta.

Orang kata Type R Euro tidak berkuasa berbanding Civic Type R, sebenarnya CTR Euro adalah bersifat all-rounder, sama seperti VW Golf. CTR walaupun kereta penumpang tetapi sifatnya keras. Untuk trek perlumbaan.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • madee on 05/12/2010 at 6:38 PM

    gua suka dia punye enjin..

    • encikpadil on 05/12/2010 at 9:07 PM

    civic type r, accord euro r lg power, camne nih…

    • e-pi on 06/12/2010 at 12:57 AM

    bkn model ni dah lama ke kluar kat UK…

    • sepat on 06/12/2010 at 10:12 AM

    gua tak suka model ni.. dkt autocar/ fifth gear dan best motoring.. kereta ni straight line mmg best.. tapi cornering understeer agak teruk.. tak mcm abang dia dulu.. lagi satu kalau namapun euro of course kereta ni akan ada limitation takmo rosak market utk segment euro car yg lain..

    oh yea.. yg gua tak tahan tu standard euro r kena tapau dgn 1.5 cr-z hybrid spoon (basically sikit fine tuning dibuat kat cr-z on headers, piping, suspension) tapi track tu mmg design utk corner ajer.. 4 lamp post kena tinggal.. best best //i love hybird

    • encikpadil on 07/12/2010 at 9:21 AM

    kt motor trader pun dah banyak company dapat AP yg jual…

    • matmus on 07/12/2010 at 9:36 AM

    JDM tetap di hati..

    • cb400vtec on 08/12/2010 at 1:02 PM

    SALAM….
    mintak tolong mak,matpon,sepat & sekutu2 GT semua..
    tolong doakan saya menang toyota prius 2 k..amin..

    • 32R-26 on 09/12/2010 at 8:38 PM

    klo FN2R ni pkai badge proton, gerenti kne kutuk kaw2. cl7 gak yg best…..

    • doyok on 10/12/2010 at 10:54 AM

    ep3 lagi mantop

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.