KEMPEN KESELAMATAN NISSAN 2014 ANJURAN EDARAN TAN CHONG MOTOR DITERUSKAN KE MALAYSIA TIMUR

Nissan owners were given the chance to demonstrate on using the pepper s...

Berikutan kejayaan pelancaran Kempen Keselamatan Nissan 2014 di Semenanjung Malaysia, Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) kini mengembangkan kempen tersebut ke Malaysia Timur. Ia bermatlamat meningkatkan kesedaran serta kemahiran keselamatan jalan raya yang penting di Sabah dan Sarawak.

Sejak dilancarkan pada 26 April 2014, ETCM telah menganjurkan Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan dan Bengkel Keselamatan Kanak-kanak di Legoland Malaysia Resort di Johor Bahru (wilayah Selatan), bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan diadakan juga di Pulau Pinang (wilayah Utara), Petaling Jaya (wilayah Tengah) dan Kuantan (wilayah Timur). Sehingga kini, setiap acara itu mendapat maklum balas memberangsangkan dengan jumlah kehadiran keseluruhan mencecah 700 orang peserta.

Pengarah Eksekutif ETCM, Dato’ David Chen berkata, “Kami di ETCM berbesar hati untuk membawakan sekali lagi Kempen Keselamatan Nissan. Kami berharap dapat berkongsi mesej-mesej keselamatan jalan raya yang penting kepada pengguna jalan raya di Malaysia. Ia pasti memberi manfaat agar kita kekal selamat di atas jalan raya. Selepas menganjurkan empat acara di Semenanjung Malaysia, Kempen Keselamatan Nissan kini menuju ke Malaysia Timur pula. Selaku sebuah syarikat yang fokus kepada pelanggan, ETCM mahu membawakan kempen keselamatan ini kepada seramai mungkin pemilik kenderaan Nissan. Pada penghujung kempen ini, kami ingin menarik sekurang-kurangnya 1,000 orang peserta sepanjang tempoh tersebut.”

Bengkel Ikhtiar Hidup di Jalan yang dianjurkan oleh ETCM dan dijalankan oleh Pengasas Kelab Marshal Keselamatan Jalan Raya, Kapten K. Balasupramaniam menyediakan tip-tip serta nasihat berguna berkaitan keselamatan jalan raya. Ia memberi fokus dalam mendidik para peserta mengenai bagaimana untuk menangani situasi-situasi yang boleh mengancam nyawa, berdasarkan kepada insiden sebenar kemalangan jalan raya supaya para pemandu lebih bersedia.

Tarikh dan lokasi bengkel-bengkel Kempen Keselamatan Nissan 2014 di Malaysia Timur adalah seperti berikut:

untitled

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.