Jualan Perodua Meningkat di UK!

Perodua Myvi

Perodua United Kingdom [UK] memulakan tahun 2010 dengan jaya nya apabila mencatatkan peningkatan pendaftaran kereta 67.6% berbanding Januari tahun lepas dalam pasaran yang juga meningkat 29.8% berbanding tahun lepas. 2009 juga merupakan tahun yang elok buat Perodua walaupun dengan kesuraman ekonomi. Pendaftaran keseluruhan Perodua pada tahun 2009 meningkat 4.2% dan ini dicapai dalam kejatuhan pasaran sebanyak 6.4%.

Model yang membantu peningkatan jualan tidak lain tidak bukan ialah Perodua Myvi. Pada tahun 2009 jualan Myvi meningkat 44.3% berbanding 2008 dan pada Januari 2010 pendaftaran Myvi meningkat mendadak dengan 121% lebih tinggi berbanding 2009 dan ini merupakan permulaan yang baik untuk Perodua.

Perodua Myvi

Perodua Myvi di UK boleh dibeli dengan harga serendah GBP 5 799 dengan rebat Skim Pelupusan Kerajaan berjumlah GBP 2 000. Aksesori standard Myvi adalah penyaman udara, empat tingkap kuasa, cermin sisi elektrik, kunci berpusat dan stereng kuasa. Perodua Kenari pula boleh dibeli dengan harga GBP 4 799 juga dengan rebat kerajaan bernilai GBP 2 000.

Perodua Kenari

190105per

Siaran media ini sebenarnya lebih elok jika disertakan sekali dengan jumlah sebenar selain dari peratusan. Lebih realistik. Dan untuk pengetahuan sekutu, mantan Pengarah Urusan Perodua, Datuk Syed Hafiz sebelum ini mengumumkan bahawa Perodua Alza hanya untuk pasaran domestik sahaja dan bermakna warga UK dan global tidak dapat merasa lah produk terbaru Perodua tersebut.

Jualan Alza pada Disember adalah 2 700 unit berbanding Proton Exora sebanyak 2,294 unit.

Sumber Myvi dan Kenari: Newspress/Perodua

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

14 comments

Skip to comment form

    • beesixslow on February 14, 2010 at 9:43 am
    • Reply

    gua 1st…yeeeha..idup P2..

  1. Ah mana pergi sekutu lain ni? Time gua tade lu orang tade, time gua ada lu orang tade.

    • pendita_gila on February 14, 2010 at 6:26 pm
    • Reply

    lu slalu xde mak

    • 5ruz on February 14, 2010 at 6:42 pm
    • Reply

    uk ada boon dgn passo tp apsal spore x da myvi pd hal mase zaman kelisa kat spore dlu pun rasenye best selling psl bnyk juga org bli viva pun bersepah kat spore skrng,tp daihatsu kuarkan boon kt spore…???

  2. Hah ada pun orang, tak sia-sia gua kerja cuti macam ni. Silap-silap bos GT kasi gua naik gaji. Boleh buat pergi zoo esok lusa.

    • slimershine on February 15, 2010 at 5:50 am
    • Reply

    peh.. perodua uk ada sunroof lah!

    murah pun murah..

    terer jugak syarikat bumper dan logo ni main harga. kehkehkehkeh..

    • kete_hitam on February 16, 2010 at 12:05 am
    • Reply

    PASSO BARU DAH KUAR KAT JEPUN… PAS NI ALL NEW MYVY LA PULAK…

    • azwan nbs on February 16, 2010 at 3:22 pm
    • Reply

    nape kat sane lagi murah berbanding kat sini…????

    • beesixslow on February 16, 2010 at 4:47 pm
    • Reply

    slimershine, syarikat bumper & logo..ko lp(x tau kot), bumper+logo+head campro ..kih..kih..

    • slimershine on February 16, 2010 at 9:48 pm
    • Reply

    abang beesixslow ni bawak kereta makcik2 tu ke? terasa semacam je?

    jangan marah nanti cepat kerepot. kehkehkeh..

    • on February 17, 2010 at 10:10 am
    • Reply

    Apsal tuk model luar negara ade sunroof?…INI TIDAK ADIL…

  3. aku cadang sesapa nak bisnes kat UK. buat laaa bisnes sewa kereta guna kenderaan msia contoh myvi kepada pelancong2 terutama yg bajet mcm aku ni haa .. aku pedulik apa myvi pun ok apa nak travel sampai scotland(ipar aku pi london next week dah book 8 hari sewa GBP 195 utk 8hari pakai ford focus 1.6) korang sewa sehari sehari 15GBP pun aku rasa ramai org amik sebab murah dan penting laju mcm myvi aku hehe..

    bukan apa utk budget traveller dan nak tinggal budget travellodge benda mcm ni ramai carik especially student yg berpengkalan kek europe.. pasti akan berbangga memandu keter cap msia dia lebuhraya europe huhu .. seperkara lagi nak sewa keter tu make sure heater jalanr aya kut kena time winter terus membeku kekeke..

    since kita dah ada budget air plane (asia X) aku sokong penuh usahawan yg mampu atau maybe geartinggi.com (jgn lupa bahagian aku ckp kat bai camtu) mulabisnes kecilan dgn myvi 3 4 biji dulu insyaallah boleh kembang dan melata mcm cendawan time musim salji .. rakyatmsia sure support 100% .. nak cun.. buat msia hall merata UK hahaha sekian.. burrpp

  4. ehh silap… komen aku pasal sewa kete tu ford focus GBP195 utk 5 hari aje .. kesialapan itu tidak disengajakan sbb jari letih menaip tadi hehe.. harap maklum

    -ps ada ke kelab myvi UK ?? nak jenguk sat

  5. Gila betul gua boleh sesat dalam GT cari entri ni tak jumpa. Ah SEPAT ni dia saja je nak mengalakkan kapitalis, new world order, SEPAT ni belajar kat AMERIKA, berfikiran barat!!!

    I hate your car!!! Myvi Rayong Siam.

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.