Infiniti Catat Rekod Jualan Global Pada April Dengan Jualan Sebanyak 16,700 Unit

Infiniti QX80 2015.07

Hong Kong, 15 Mei 2015– Dengan rekod jualan terbaik yang dicapai oleh Infiniti pada suku pertama 2015, syarikat dilihat meneruskan momentum tersebut ke bulan April. Bulan lalu, Infiniti berjaya menjual 16,700 unit kenderaan, peningkatan sebanyak 1,700 unit atau 12% berbanding April 2014. Ini sekali gus menjadikan bulan April yang terbaik dalam sejarah Infiniti.

“Momentum memberangsangkan yang kami capai pada awal tahun diteruskan ke bulan April,” kata Presiden Infiniti, Roland Krueger. “Kami akan terus mengimplementasikan strategi pertumbuhan demi menjadikan Infiniti sebagai satu jenama premium utama dalam industri automotif. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pelanggan di seluruh dunia yang menjadikan Infiniti sebagai satu pembelian yang mereka yakini.”

Sekali lagi, keempat-empat rantau jualan global Infiniti menyumbang kepada pertumbuhan ini. Rantau jualan terbesar Infiniti iaitu Amerika Syarikat mencatatkan jualan lebih 11,000 unit kenderaan, kenaikan 8% sejak setahun lalu.

Di China, di mana Infiniti membuat penampilan signifikan di acara Shanghai Auto Show di bulan April, lebih 3,750 unit berjaya dijual dalam bulan itu sahaja. Ia merupakan peningkatan sebanyak 41% atau 1,100 unit kenderaan berbanding April 2014, sekali gus mencatat rekod bulanan terbaik dalam sejarah Infiniti di China.

Infiniti QX80 2015.08

Di rantau EMEA (Eropah, Asia Barat dan Afrika), Infiniti telah berjaya menjual lebih 1,450 unit kenderaan juga pada bulan April. Ia didorong oleh pertumbuhan kukuh yang dicatatkan di pasaran Eropah, Asia Barat dan Afrika berbanding tempoh sama tahu lalu.

Pasaran Asia dan Oceania juga mencatat rekod terbaik pada bulan April. Infiniti telah menjual kira-kita 400 unit kenderaan di rantau tersebut, rata-rata meneruskan pertumbuhan syarikat sebanyak 19% berbanding tahun 2014.

Jumlah jualan Infiniti di Malaysia juga telah meningkat dengan mendadak berikutan pengenalan sedan sports premium Q50. Ia mencatat peningkatan sebanyak 143% berbanding 9 bulan selepas dan sebelum pelancarannya. Pada Mac lalu, Infiniti Malaysia turut melancarkan SUV mewah lapan tempat duduk QX80. QX80 nyata diterima baik oleh pemimpin korporat dan kapten industri yang mahukan prestasi serta keselamatan terbaik daripada SUV mereka.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.