IIMS 2010: Proton Exora President Rp 350 Juta!

Proton Exora President.002

Rasanya sekutu ingat lagi saya ada tulis mengenai Proton Exora President di Indonesia International Motor Show [IIMS] 2010. Exora ini memenangi anugerah modifikasi terbaik MPV oleh majalah Car & Tuning Guide. Cuma info yang saya tidak masukkan ialah harganya dan untuk pengetahuan sekutu jika ada yang mengeluh Exora 25 tahun yang berharga lebih dari RM 90 ribu dah mahal anda rasa berapa harga Exora ini?

Setakat ini, Exora President adalah Exora paling mahal di dunia. Berharga Rp. 350 juta untuk gear manual dan Rp. 360 juta untuk automatik. Sekitar RM 123 ribu.

Walaupun tinggi tetapi pada hari pertama pameran sahaja 15 unit sudah ditempah.

Sumber: Proton Edar Indonesia

-Mak Uia-

Muhammad

15 Comments

  1. nih kalo pakai rim cam mini cooper yg batang2 tuh peerghh..terbaik.lg….tp bagus proton ….

  2. mgg cantik pn harge die padanlaa ngn ketenye pn cantik..lg cantik klu msuk rim CE28n 19inch..warna putih..offset ckit!.. bru yakuza!!! hihih
    nk lg cntik, msukn turbo bolt on, asal dpt naik genting highland bersma kluarga tersyg pn sudah memadai…

  3. aku paling suka dia punya flare tuh…
    adussss…ada sesapa bleh rekemen mana leh buat secantik tuh?

  4. it’s a trend in indonesia,they like to used modified mpv with big rims.even 24″ rims they used on mpv.that why exora can sell there.

  5. exo president mmg cantik, tp respect kt org indon yg beli exo ni, di dalam kemelut anti malaysia diaorg berani jugak memiliki proton,org malaysia pulak bangga dgn jenama lain … cuba lah berbangga dgn jenama tempatan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *