Honda Melancarkan Civic 2014 Berwajah Baharu Dengan Pengurangan Harga dan Penambahan Kelengkapan

Honda Civic FL 2014.01

Honda Malaysia baru-baru ini melancarkan Civic berwajah baharu dengan penampilan yang lebih berani melalui rekaan gril baharu dan gril bawah yang lebih agresif. Model baharu itu bertambah menarik apabila didatangkan pada harga baharu yang dikurangkan tetapi dengan penambahan kelengkapan. Harga di atas jalan untuk Honda Civic 1.8L S ialah RM113,800, Civic 2.oL pada RM125,800 manakala 2.0L Navi pada RM132,800.

 

Civic 1.8L S

Civic 2.0L S

Civic 2.0L Navi

 • Smart Entry with Push Start Button

 • Auto Headlamp

 • Cruise Control

 • Chrome Handle

 • Side Curtain Airbags (6 Airbags)

 • Auto Headlamp

 • Side Curtain Airbags
  (6 Airbags)

 • Auto Headlamp

 • New Enhanced 7” Display Audio + HDMI / Navigation / MirrorLink

Selain dari luaran, Civic 1.8L dan 2.0L S menerima beberapa kemasan dalaman seperti pembuka pintu yang kini lebih tebal dengan kualiti material yang ditambah baik manakala varian 2.0L Navi pula didatangkan dengan kemasan Piano Black. Varian 2.0L Navi turut menerima beberapa pembaikan lain seperti sistem paparan multimedia bersaiz 7 inci dengan sistem navigasi, HDMI dan MirrorLink untuk mengimbas fungsi telefon pintar. Kesemua tiga varian Civic kini dilengkapi sistem Kemasukan Pintar dengan Butang Penghidup yang memberi lebih kemudahan kepada pelanggan.

Dengan keselamatan sebagai komitmen dan keutamaan buat Honda, Civic 2014 dibekalkan pakej spesifikasi keselamatan yang tinggi seperti Vehicle Stability Assist dengan sistem Motion Adaptive EPS yang mampu untuk menstabilkan kenderaan sewaktu berlaku gelinciran pembelokan kurang (US) atau belok lebih (OS). Civic 2.0L S dan 2.0L Navi turut dilengkapi enam beg udara berbanding empat untuk model sedia ada. Pemandu Honda Civic pastinya berasa aman apabila mengetahui kereta mereka mempunyai skor 5 bintang ASEAN NCAP.

Honda Civic FL 2014.02

Sasaran jualan Civic 2014 ini adalah sebanyak 7,500 unit setahun iaitu 44% peningkatan berbanding semasa dilancarkan pada tahun 2012. Honda Civic generasi kesembilan ini telah mencatat jualan sebanyak 16,900 unit setakat Oktober 2014. Dari segi jualan keseluruhan, Honda Civic telah terjual melebihi 75 ribu unit sejak pengenalan generasi ketujuh pada tahun 2003.

Civic 2014 akan didatangkan dengan warna baharu iaitu Twilight Blue sebagai penambahan warna sedia ada. Lebih menarik apabila pelanggan bakal menikmati tempoh waranti selama 5 tahun tanpa had batuan dengan jarak servis sebanyak 10 ribu km dan upah servis percuma sehingga enam kali dengan selang servis berbayar sehingga 100,000 km.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.