Honda Malaysia Menerima Lebih Dari 7 Ribu Tempahan HR-V Di dalam Masa Sebulan

Honda HR-V 2015.09

Honda HR-V yang dilancarkan kira-kira sebulan lalu mencatatkan rekod yang memberangsangkan dengan tempahan melebihi 7 ribu unit di dalam masa sebulan. Varian V mencatat tempahan tertinggi sebanyak 65% manakala varian S dan E masing-masing 15% dan 20&.

Dengan tempahan di luar jangkaan itu tempoh menunggu adalah selama empat bulan dan Honda Malaysia sedang menyemak semula jadual produksi mereka. Memandangkan HR-V dipasang di barisan produksi No.2 di kilang Honda Pegoh yang mempunyai jadual produksi anjal, Honda Malaysia mempunyai keupayaan untuk mengubah semula jadual produksi dengan segera dan berusaha keras untuk mengurangkan waktu menunggu. Honda Malaysia meminta maaf kepada pelanggan kerana terpaksa menunggu lebih lama dan akan mengumumkan tempoh baharu selepas pengesahan akhir.

Honda Malaysia berusaha keras untuk menyerahkan kereta di dalam tempoh munasabah dan pada masa yang sama tidak akan tergesa-gesa di dalam proses pengilangan demi untuk tidak berkompromi dengan kualiti. Kepuasan pelanggan merupakan aspek yang penting untuk Honda dan penting untuk syarikat mengekalkan reputasinya.

Honda City Jazz S1K 2014.09

Selain daripada itu, Honda Malaysia telah mencatat rekod baharu di dalam bulan Februari 2015 dengan tempahan tertinggi yang diterima syarikat iaitu sebanyak 11,047 unit dan lebih dari 6,000 unit jualan. Rekod itu disumbangkan oleh HR-V, City dan diikuti oleh Jazz.

Dengan barisan produk yang menarik termasuk CR-V baharu, Honda Malaysia berjaya mempertahankan kedudukan No.1 di dalam segmen Kenderaan Penumpang Bukan Nasional pada bulan Januari 2015 dengan jualan sebanyak 6,522 unit. Rekod itu disumbangkan oleh jualan City dan Jazz yang mendahului segmen modelnya. Civic dan Accord turut menerajui segmen masing-masing pada bulan Januari.

Dengan momentum positif ini dan berbekalkan prestasi HR-V, Honda Malaysia yakin untuk mencapai sasaran jualan sebanyak 85 ribu untuk tahun 2015. Honda Malaysia berkerja rapat dengan rangkaian 78 pengedarnya di seluruh negara di dalam memberikan khidmat lepas jualan berkualiti dan pengalaman pemilikan yang baik untuk para pelanggan Honda.

Silakan kongsi:

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.